<
НОВИНИ ДНЯ: Не лише Patriot. У Повітряних силах розповіли, поставок яких засобів ППО чекає Україна  У Севастополі на ремонті стоять три великі десантні кораблі РФ  "Лінива" паска без вимішування тіста: рецепт, який вдасться у будь-кого  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідка  Бутерброди з оселедцем і буряком на чорному хлібі: рецепт ефектної закускивсі новини дня
Бізнес
Технології
22.02.2022 1114

Телескоп NASA сфотографував злиття галактик

Космічний телескоп Hubble, який належить Національному управлінню з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA), поділився черговим унікальним кадром. Цього разу він сфотографував злиття трьох галактик.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на пресслужбу NASA.

Галактики IC 2431, злиття яких зафіксував Hubble, розташовані на відстані 681 млн світлових років від нашої планети в сузір'ї Рака.

На фотографії можна побачити масу вихорів і пилу, які зливаються в одне ціле. Також телескоп зміг зафіксувати і суміш зореутворення, які були викликані взаємодією галактик.

"Густа хмара пилу закриває центр цього зображення, хоча світло від фонової галактики пронизує його зовнішні краї",- пише пресслужба.

Оценка материала:

5.00 / 1
Телескоп NASA сфотографував злиття галактик 5.00 5 1
Бізнес / Технології
22.02.2022 1114
Еще материалы раздела «Технології»