<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт сирного печива з горіхами  Стало відомо, які інструменти вирішення житлового питання будуть в новому законодавстві  На вихідних дощі та зливи в Україні триватимуть  Скільки українців підтримують введення військ НАТО до України: результати опитування  Традиційні великодні страви: що їли у світле свято наші предки і чому це не лише паска та яйця  Українцям розповіли про погоду у вихідні. Чи можна їхати на природу?  В МВФ назвали суму бюджетної підтримки, яку потребує Україна цього рокувсі новини дня
Бізнес
Технології
11.11.2021 1340

До кінця року розпочнуться льотні випробування першого українського ударного безпілотника гелікоптерного типу RZ-500

Триває робота зі створення першого українського ударного безпілотного комплексу гелікоптерного типу RZ-500.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на Defence Express.

Деякі деталі щодо поточного стану випробувань та подальші плани компанії розкрив в інтерв’ю програмі “Security talks з Валентином Бадраком” директор ПрАТ “Рамзай” Юрій Польовий.

“Зараз встановлюємо контрольно-записну апаратуру, новий радіоканал і, якщо все буде нормально, найближчими днями ми перейдемо до наступного етапу льотних випробувань”, – зазначив він.

За словами Юрія Польового, поки у льотних випробуваннях бере участь лише так звана “літаюча лабораторія” – пілотований гелікоптер з аналогічними масою та розмірами, що й у RZ-500. На цьому прототипі тестують всі системи, які працюватимуть вже на безпілотному ударному БПЛА.

“Наразі ми відпрацьовуємо на літаючому прототипі (він вже налітав 100 годин) інженерні рішення та сумісність встановленого обладнання. До нового року ми намагатимемося підняти машину в (кінцевому) безпілотному варіанті”, – повідомив очільник ПрАТ “Рамзай”.

При цьому, за підрахунками компанії, для завершення основного циклу випробувань (в тому числі й вогневих) потрібно ще приблизно півтора року.

Нагадаємо, над RZ-500 розробники працюють вже приблизно два роки. У червні 2021 року безпілотний ударний гелікоптер вперше публічно продемонстрували на виставці “Зброя та Безпека 2021”.

За даними ПрАТ “Рамзай”, RZ-500 зможе літати з крейсерською швидкістю 150-160 км/год на загальну відстань до 450 км й триматися в повітрі близько трьох годин. Радіус дії у межах однієї станції управління становить 60-80 км при практичній стелі до 4 км.

Ударний БПЛА зможе нести до 100 кг бойового навантаження (керованої високоточної зброї або невеликих авіабомб), а за виявлення цілей та наведення боєприпасів (у тому числі й “підсвічування” для інших “не рідних” ракет чи боєприпасів) відповідає сучасний прицільний комплекс ПрК-Р-21.

Оценка материала:

5.00 / 1
До кінця року розпочнуться льотні випробування першого українського ударного безпілотника гелікоптерного типу RZ-500 5.00 5 1
Бізнес / Технології
11.11.2021 1340
Еще материалы раздела «Технології»