НОВИНИ ДНЯ: Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разувсі новини дня
Бізнес
Технології
08.11.2022 5185

iPhone 13 чи iPhone 14: що вибрати?

Головне питання, яке виникає у покупців: «Чи варто міняти свій старий iPhone 13 на новий Айфон 14?» Відповідаємо у цій статті.

Продуктивність

Хто краще у продуктивності: iPhone 14 vs iPhone 13? За апаратною начинкою iPhone 14 нагадує торішню версію Про — його чіп Apple A15 Bionic має 5 графічних ядер, а сам гаджет оснастили 6 Гб оперативної пам'яті. Але незважаючи на ідентичне залізо, базовий Айфон 14 2022 програє в синтетичних тестах Айфон 13 і 13 Про Макс. Журналісти TechCrunch протестували новинку, і у продуктивності ядер 14 Айфон показує себе на рівні з торішніми «прошками». А ось щодо GPU новий смартфон програє, розрив становить 1 500-2 000 балів.

Основні відмінності iPhone 13 та 14

Що справді приваблює в новому смартфоні порівняно із попередником — оновлена ​​камера. Роздільна здатність залишилася незмінною — це ті ж 12 мегапікселів. Але чотирнадцятий iPhone отримав світлочутливіший сенсор з розміром пікселя 1.9 мкм. Датчик захоплює більше світла, це покращує якість знімків за умов низької освітленості.

Айфон 14 підтримує технологію Photonic Engine. Це логічний розвиток Deep Fusion, яку Apple презентували на презентації 11-го покоління мобільних пристроїв.

Алгоритм роботи Photonic Engine простий — камера робить кілька знімків до того, як користувач натисне кнопку затвора, і ще кілька фото після натискання на затвор. Дев'ять фотографій аналізуються, вибираються найкращі області кожного знімка і комбінуються в один стислий формат.

На відміну від Deep Fusion, «фотонний двигун» працює з стиснутими даними, це дозволяє обробляти більше інформації, що покращує якість знімків. Deep Fusion спочатку стискав фото, а потім комбінував їх. Звідси відчутна різниця якості фото, якщо провести пряме порівняння iPhone 14 та iPhone 13.

Серед додаткових змін у базовому Айфон 14 відзначимо такі:

  • підтримка супутникового зв'язку — коли відсутній мобільний зв'язок, можна відправити сигнал SOS рятувальним службам;
  • фронтальна камера з апертурою f1.9 та автофокусом — у 13-му «фронталка» захоплює менше світла і автоматично не фокусується;
  • більш ємний акумулятор — за заявами Apple, iPhone 14 працює на годину довше при відтворенні відео та на п'ять годин більше програє музику.

Ціни iPhone 14 vs 13

В інтернет-магазині Цифра ціна на iPhone 14 стартує від 33 799 грн. 13-й можна купити від 31 399 грн.

Чи виправдана переплату за новий пристрій? Враховуючи можливості камер та більш довгу підтримку виробником, різниця в ціні цілком справедлива. А якщо порівняти з ціною на 13 Про — 39 999 грн, то перевага на користь Айфон 14 є доцільною.

Джерело: блог інтернет-магазину Цифра.

Оценка материала:

5.00 / 3
iPhone 13 чи iPhone 14: що вибрати? 5.00 5 3
Бізнес / Технології
08.11.2022 5185
Еще материалы раздела «Технології»