НОВИНИ ДНЯ: Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленськоговсі новини дня
Політика
Світ
11.11.2021 842

В Ізраїлі заявляють про підготовку до можливого збройного конфлікту з Іраном

Начальник Генштабу армії Ізраїлю генерал-лейтенант Авів Кохаві заявив, що країна готується до можливого збройного конфлікту з Іраном та його проксі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

Кохаві додав, що армія країни «розробляє операційні плани та готується протистояти Ірану і можливій ядерній загрозі»

ЗМІ зазначають, що заява Кохаві прозвучала на тлі повідомлень про ракетні удари Ізраїлю по цілях у Сирії. Ізраїль завдав сотні ударів по цілях, пов’язаних з іранською армією, протягом останнього десятиліття, але рідко визнавав ці операції. Зараз експерти та військові відзначають загострення відкритого протистояння з Іраном, а також ескалацію конфлікту з боку ліванського озброєного угруповання Хезболла і проіранських угруповань в Сирії.

Ізраїль тлумачить Іран як «екзистенційну загрозу» і попереджає, що буде діяти із застосуванням військової сили, якщо буде необхідно запобігти використанню Іраном ядерної зброї.

Минулого місяця міністр закордонних справ Ізраїлю Яір Лапід заявив, що «в тому випадку, якщо терористичний режим отримає ядерну зброю, ми мусимо діяти».

Як повідомляв Укрінформ, за даними іракських спецслужб, замах на прем’єр-міністра Іраку за допомогою ударних дронів могли організувати в сусідньому Ірані.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Ізраїлі заявляють про підготовку до можливого збройного конфлікту з Іраном 5.00 5 1
Політика / Світ
11.11.2021 842
Еще материалы раздела «Світ»