<
НОВИНИ ДНЯ: Кремль посилив атаки на Харків: аналітики назвали мету Росії  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  Виплати у Польщі: що треба знати про допомогу на дітей 2024 року  У Пентагоні заявили, що постійно контактують з Україною щодо потреб в озброєнні  Які обмеження для чоловіків за кордоном в новому законі про мобілізацію: перелік  Ці супи не дадуть стати стрункими: які обрати натомість  Критична демографічна ситуація: що хочуть запропонувати українцям, щоб зросла народжуваністьвсі новини дня
Життя та Стиль
Афіша
11.11.2021 529

У «Ранку з Україною» експерти розповіли, чому виникає бажання їсти на ніч та як позбутись цієї звички

Звичка їсти на ніч – це проблема, яка не лише може зіпсувати вашу фігуру, а й призвести до депресії! Ведучі програми «Ранок з Україною», яка виходить у будні о 6:30 на каналі «Україна»,  Марія Мельник і Григорій Герман з’ясували – на що вказує так званий «нічний жор» та як від нього позбутись.

Нічні походи до холодильника у народі називають «нічний жор», проте фахівці запевняють – це прояви справжніх розладів.

«Хронічне нічне переїдання або нічні пробудження з метою поїсти, які трапляються частіше ніж раз на тиждень – привід передивитись свій раціон та розклад дня», – коментує дієтологиня Карина Дейнеко в ефірі каналу «Україна».

Тобто порахувати, скільки годин спите, а також, що і в якій кількості вживаєте впродовж доби. Друга ж причина – гормональна. Найчастіше – проблема з рівнем інсуліну, який регулює цукор в крові, кортизолу, що відповідає за стрес, та мелатоніну – гормону сну. Крім того, це може бути порушенням харчової поведінки, а це вказує на проблему психологічного характеру.

«Людина страждає від стресу, проте не відчуває його, тобто адаптується до нього. Як правило, люди з такою проблемою вночі відчувають страшний голод, тож їм просто необхідно вставати і щось їсти», – пояснює психологиня Леся Ковальчук у «Ранку з Україною».

Якщо цей синдром не лікувати – ви наберете зайву вагу, що може спровокувати розвиток цукрового діабету, вплинути на роботу шлунково-кишкового тракту, сприяти розвитку рефлюксу тощо.

Проте позбутись цієї звички можна. Наприклад, скориставшись методом, який обговорюють у глобальній мережі – за допомогою замку на холодильник. За словами дієтологів, цей метод ефективний, проте його дія короткочасна, бо ж ви не можете постійно тримати холодильник під замком.

«Раджу переглянути графік сну – не менше 8 годин на добу. А ще скласти свій режим, зробивши акцент на вживанні їжі в першій частині дня. Обов’язковими є сніданок, обід та вечеря, остання має завершуватись не пізніше ніж за 3-4 години до сну», – коментує дієтологиня.

Окрім того психологиня радить почати приймати позитивні рішення на свою користь. Для цього слід зрозуміти, чого саме не вистачає в вашому житті та що може збалансувати цей дефіцит щастя.

Дивіться програму «Ранок з Україною» у будні о 6:30 на каналі «Україна».

Оценка материала:

5.00 / 1
У «Ранку з Україною» експерти розповіли, чому виникає бажання їсти на ніч та як позбутись цієї звички 5.00 5 1
Життя та Стиль / Афіша
11.11.2021 529
Еще материалы раздела «Афіша»