НОВИНИ ДНЯ: У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІ  Прогноз погоди на 19 березня: де в Україні буде дощ і мокрий сніг  Частина "вагнерівців" виїхала з Білорусі. "Гаюн" назвав можливу причину  Хто з військовозобов'язаних може законно відмовитися від повістки – пояснення юристки  Вибух військового вертольота у Придністров’ї: експерт прогнозує повну втрату боєздатності сепаратистів  На заході сніг та ожеледиця, на решті територій дощитиме: погода на 19 березня  Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленськоговсі новини дня
Життя та Стиль
Афіша
25.01.2022 463

У «Ранку з Україною» експерти розповіли, як правильно доглядати за волоссям взимку

Часті перепади температури, вітер і мороз – це все має неабиякий вплив на наше волосся. У програмі «Ранок з Україною», яка виходить у будні о 6:30 на каналі «Україна», Лілія Ребрик і Григорій Герман з’ясували, як підібрати правильний догляд за волоссям, щоб уберегти його від виснаження та лупи.

Зима у розпалі й безліч українців жаліються на тьмяність, посіченість і стрімке випадіння волосся – каже експерт.

«Це трапляється через часті перепади температури та вологості. Раджу користуватись масками та бальзамами з гіалуроновою кислотою чи колагеном – більш щільними засобами, які здатні вкривати волосся захисною плівкою, – коментує лікарка-трихолог Анастасія Алаторських у програмі «Ранок з Україною». – Ще однією проблемою є лупа. Вона з’являється через часту потребу мити голову, спричинену носінням шапок, адже так волосся швидше стає жирним».

І якщо ходити без головного убору – не варіант, слід підібрати засоби для догляду, які не викликатимуть появу лупи. А саме волосся і особливо кінчики обробляти засобами, що не змиваються: зволожуючими або термозахисними спреями, кремами та оліями.

«Олію можна наносити на вологе або висушене волосся в невеликій кількості, щоб воно не стало жирним. Також бажано прогріти олію в руках, тоді вона краще впливатиме на волосся», – розповідає експертка.

А взагалі, у холодний період має бути комплексний догляд за волоссям. Насамперед варто обрати шампунь. Майже всі засоби мають у своєму складі однакові основні компоненти. Ви ж для себе маєте обрати «свій» варіант, наприклад, сульфатного чи безсульфатного шампуню.

«Для цього треба просто спробувати користуватись певною лінійкою. Якщо відчуваєте, що волосся стало важчим, проявляється певний дискомфорт – варто змінити серію чи торгову марку, – пояснює власниця салону краси, колорист Анна Романовська в ефірі каналу «Україна». – А ще зверніть увагу на маску для волосся. Вони існують двох видів: ліпідні та силіконові. На зиму краще обирати ліпідні – вони зволожують волосся, лікують його з середини».

Крім того, експерти радять звернути увагу на щітку для волосся – вона має бути з натуральною щетиною. А щоб волосся не електризувалось, варто щодня зволожувати його спреями та раз на тиждень робити живильну маску.

Дивіться програму «Ранок з Україною» у будні о 6:30 на каналі «Україна».

Оценка материала:

5.00 / 1
У «Ранку з Україною» експерти розповіли, як правильно доглядати за волоссям взимку 5.00 5 1
Життя та Стиль / Афіша
25.01.2022 463
Еще материалы раздела «Афіша»