НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Бізнес
Економіка
15.11.2021 488

В Україні пропонують знизити штрафи для бізнесу

Тимчасова спеціальна комісія Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів розробила законопроєкт, яким пропонує зменшити штрафи для бізнесу з 1-10% від обороту компанії за місяць до 0,1-5%.

Про це під час брифінгу за результатами обговорення законопроєкту із представниками бізнесу заявила голова ТСК народна депутатка Галина Янченко, повідомляє Укрінформ.

"Ми пропонуємо зменшити штрафи, бо з нашої точки зору вони є дуже високими. Якщо нині штрафи складають 1-10% від всього обороту компанії за минулий місяць, ми пропонуємо знизити їх до 0,1-5%", - сказала Янченко.

За її словами, пропонується також відібрати у Держпродспоживслужби можливість визначати розмір покарання за порушення самостійно, натомість конкретизуються умови, за яких накладається той чи інший розмір штрафу. Зокрема, пропонується за перше порушення накладати менше стягнення, а при повторних порушеннях в одній і тій самій компанії суми будуть зростати.

Крім того, для визначення сум штрафів буде використовуватися оцінка ризиків діяльності. Для компаній із низькими ризиками суми будуть меншими, ніж для компаній з високими ризиками.

Янченко повідомила, що пропонується впровадити судовий контроль.

"Ми запроваджуємо такий інструмент судового контролю до того, як штраф набере чинності й, відповідно, компанія буде змушена його сплатити. Ми даємо можливість оскаржити штраф безпосередньо в суді", - прокоментувала депутатка.

Вона зазначила, що депутати планують зареєструвати розроблений законопроєкт у парламенті до кінця цього тижня.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні пропонують знизити штрафи для бізнесу 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
15.11.2021 488
Еще материалы раздела «Економіка»