<
НОВИНИ ДНЯ: Чи довіряють українці офіційним повідомленням про війну: дані опитування  На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°  Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата  Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 року  Коли до України знову повернеться тепло: відповідь метеорологині  Кримському мосту приготуватися? Експерт назвав мету удару ЗСУ по Джанкою  Крига скресла: у США знову згадали про допомогу Україні – коли буде результатвсі новини дня
Бізнес
Технології
18.11.2021 804

Україна пропонує свої двигуни 6ТД-2 для турецьких САУ Firtina II

Україна пропонує встановлювати дизельний двигун 6ТД-2 на турецьку самохідну артилерійську установку (САУ) Firtina II калібру 155-мм.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на Мілітарний.

В рамках міжнародної оборонної та аерокосмічної виставки Saha Expo-2021, яка проходила з 10 по 13 листопада у Стамбулі, Україна запропонувала оснастити дизельним опозитним 6-циліндровим двотактним двигуном 6ТД-2, нову турецьку 155-мм САУ на гусеничному шасі.

Про це стало відомо з презентації пропозицій щодо співпраці в оборонній сфері, яку представила українська сторона своїм турецьким партнерам під час заходу під назвою «Співпраця оборонної промисловості Туреччини та України».

Також виступаючи перед присутніми, генеральний директор державної компанії «Укрспецекспорт» Вадим Ноздря зробив важливі заяви про експорт товарів до Туреччини та поточні роботи.

Вадим Ноздря зазначив, що український дизельний двигун 6ТД-2 потужністю 1200 к.с. пропонується для проєкту турецької САУ нового покоління Firtina II.

Турецька САУ Firtina II

САУ Т-155 Firtina II є турецьким варіантом південнокорейської самохідної гаубиці K9 Thunder калібру 155 мм.

Оновлена машина, у порівнянні з попереднім варіантом Т-155 Firtina, отримала нову систему управління вогнем, що враховує велику кількість параметрів, необхідних для підвищення точності стрільби. Для навідника та командира впроваджено тепловізійні та телевізійні прилади.

Встановлено кондиціонер, який підтримує постійну температуру для боєприпасів. Є повністю автоматична система перезаряджання з маніпулятором, що дозволяє робити до восьми пострілів за хвилину. В результаті кількість членів екіпажу скорочено з п’яти до чотирьох осіб.

Завдяки застосуванню нових активно-реактивних боєприпасів максимальна дальність стрільби перевищує 40 000 метрів.

Ще однією особливістю цієї самохідки є кулеметний бойовий модуль із дистанційним керуванням на даху башти. Після всіх доробок маса зросла до 48 000 кг. Максимальна швидкість пересування по шосе становить – 60 км/год.

Український двигун 6ТД-2

Двигун 6ТД-2 потужністю 1200 к.с. забезпечує рух техніки в будь-яких кліматичних умовах, у тому числі при температурі навколишнього повітря до +55° та з великою запиленостю повітря без обмеження швидкісних характеристик.

Силова установка компактна, надійна, проста в обслуговуванні та експлуатації. Двигун постачається на експорт.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна пропонує свої двигуни 6ТД-2 для турецьких САУ Firtina II 5.00 5 1
Бізнес / Технології
18.11.2021 804
Еще материалы раздела «Технології»