НОВИНИ ДНЯ: Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіяхвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
18.11.2021 820

Епіфаній освятив майданчик під будівництво кафедрального собору ПЦУ у Сєвєродонецьку

Блаженніший митрополит Епіфаній (Думенко) освятив хрест та заклав пам’ятну капсулу до фундаменту майбутнього кафедрального собору Православної церкви України на Луганщині.

630_360_1637162142-9946_18.11.21

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На церемонії освячення були присутні керівники Луганської обласної та Сєвєродонецької міської військово-цивільних адміністрацій Сергій Гайдай та Олександр Струк, представники підрозділів ЗСУ й Національної гвардії, вірні Православної церкви України.

«Зараз ми починаємо розбудову нашої Православної церкви тут, на теренах Східної України, на Луганщині. Це важливо, бо, за даними соціологічних опитувань, є підтримка, є бажання українців мати свою церкву. Але оскільки немає реально храмів, вони змушені відвідувати церкви московського патріархату. Згідно зі статистикою, навіть тут, у цьому регіоні, ми бачимо удвічі більше підтримки незалежної української православної церкви, ніж РПЦ. Тому є великі перспективи, є велика надія, що поступово, з Божою допомогою, всі православні України об’єднаються», - наголосив митрополит Епіфаній.

Відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, чи не є присутність на даному заході представників влади ознакою того, що Православна церква потроху стає державною, Блаженніший заперечив таку можливість.

«Ні. Українська церква є державницькою, але і не прагне стати державною церквою. Інша річ - представники державної влади повинні підтримувати розбудову своєї української православної церкви. Ми бачимо, що Українська держава ставиться рівно до всіх конфесій, але водночас влада повинна розуміти, що українська держава і українська церква – це речі, які є основоположні. Тому є нормальним явищем, коли українська влада сприяє розвитку української церкви», - зазначив він.

За його словами, в ПЦУ розраховують закінчити будівництво за два-три роки.

Після освячення майданчика Епіфаній зустрівся з керівниками області й міста Сєвєродонецьк, а також з військовослужбовцями та нацгвардійцями ОТУ «Північ».

Оценка материала:

5.00 / 1
Епіфаній освятив майданчик під будівництво кафедрального собору ПЦУ у Сєвєродонецьку 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
18.11.2021 820
Еще материалы раздела «Суспільство»