<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Політика
Україна
22.11.2021 613

Десантно-штурмові війська провели навчання на Житомирщині

На загальновійськовому полігоні поблизу Житомира відбувся заключний етап тактичного навчання з бойовою стрільбою та десантуванням підрозділів Десантно-штурмових військ Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Зазначається, що на єдиному тактичному фоні були відпрацьовані масштабні практичні дії підрозділів Десантно-штурмових військ, винищувальної та військово-транспортної авіації Повітряних сил, а також армійської авіації Сухопутних військ Збройних сил України. Під час одного з етапів практичних дій відбулося десантування з літаків Іл-76 декількох одиниць бойових машин десанту БМД-2 та тактичного повітряного десанту. Також відбулося десантування вантажів з гранично малих висот з літаків Ан-26 та десантування вантажу з висоти кілька тисяч метрів за допомогою сучасних засобів точного десантування.

За словами керівника навчання підполковника Олега Баляса, за сценарієм навчання рейдовому загону було визначено завдання щодо знищення об’єкту противника. З цією метою був висаджений тактичний повітряний десант, здійснено захоплення площадки приземлення, висування підрозділу до визначеного рубежу з метою нанесення вогневого ураження по об’єкту противника.

1637569777-2956

“Всі дії підтримувалися підрозділами авіації Повітряних сил, а також армійської авіації Сухопутних військ. За результатами навчання, всі заходи були виконані в повному обсязі, а також планово та своєчасно. Цьому передували заходи планування та підготовки до ведення бойових дій. Десантування бойової техніки, особового складу та вантажів було здійснено на визначену площадку приземлення”, – розповів офіцер.

В ході тактичного навчання також були відпрацьовані доставка мінометних підрозділів вертольотами армійської авіації, евакуація поранених та пошкодженої техніки з поля бою.

За інформацією пресслужби, фінальний етап тактичного навчання відбувся 21 листопада, в День Десантно-штурмових військ ЗСУ.

 

Оценка материала:

5.00 / 2
Десантно-штурмові війська провели навчання на Житомирщині 5.00 5 2
Політика / Україна
22.11.2021 613
Еще материалы раздела «Україна»