<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Бізнес
Економіка
23.11.2021 580

Україні прогнозують рекордний урожай кукурудзи - до 40 мільйонів тонн

Наступним етапом розвитку рослинництва в Україні має стати глибока переробка кукурудзи; це забезпечить і свій газ, і якісні корми для сільськогосподарських тварин.

Про це розповів міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу міністерства.

"У 2021 року Україна вийде на врожай у 40 мільйонів тонн кукурудзи. Таких показників у нашій державі не було за всю історію країни. Ця культура забезпечить для нашої держави енергонезалежність", - сказав міністр.

На його думку, наступним етапом аграрної політики має стати "глибока переробка ключової культури нашої країни".

"Це буде свій газ, своє паливо і свої якісні корми: і крохмаль, і глюкоза, й амінокислоти, і десятки інших позицій, які забезпечать Україні додану вартість на десятки мільярдів доларів. І це більше, ніж ми маємо сьогодні. Вона в основі наступного етапу розвитку рослинництва", - зазначив Лещенко.

За його словами, стратегія Мінагрополітики полягає у звільненні переробки від великої кількості податків.

Переробка отримає пільгові умови в режимі інвестиційних нянь, сподівається міністр.

"Сировинний цикл у 100 млн (тонн зернових та олійних культур - ред.) вдалося досягти в цьому році. Далі завдання – максимально створювати додану вартість", - вважає Лещенко.

Політика його відомства у 2022 році, обіцяє міністр, "буде сконцентрована на обробці, на тваринництві і розширенні державної підтримки з точки зору прозорих компенсаційних механізмів".

Як повідомляв Укрінформ, за даними Мінагрополітики на 19 листопада, збирання зернових та зернобобових культур близьке до завершення. На площі 14,9 млн га намолочено 76,7 млн тонн зерна.

Наприкінці жовтня міністр агрополітики Роман Лещенко заявляв, що в цьому році Україна може встановити рекорд, зібравши урожай зернових та олійних культур у понад 100 млн тонн.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україні прогнозують рекордний урожай кукурудзи - до 40 мільйонів тонн 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
23.11.2021 580
Еще материалы раздела «Економіка»