НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
23.11.2021 502

Цукор за рік подорожчав майже на 70%

За рік ціна цукру на внутрішньому українському ринку зросла на 69%. Ще 5 квітня 2021 року Антимонопольний комітет (АМКУ) почав справу проти групи «Астарта» і ТОВ «Радехівський цукор» за ознаками змови на ринку первинної реалізації білого цукру.

Про це повідомляє ZN.UA.

Видання зазначає, що компанії синхронно підвищували ціни: за один і той же період (у вересні-листопаді 2020-го) в середньому на 48% і без об'єктивних на це причин.

Сьогодні розслідування триває. Але оскільки законодавець не обмежив АМКУ у термінах його проведення, очікувати на швидкий результат не доводиться. Як і реакції Комітету, яка мала б принаймні припинити порушення, що продовжуються, не кажучи вже про те, щоб попередити майбутні.

Враховуючи практику АМКУ щодо необґрунтованого затягування термінів розслідування, експерти неодноразово пропонували депутатам закріпити у законодавстві граничний термін їх проведення. Однак жоден із трьох парламентів, які змінилися за ці десять років, так і не зміг зробити цей простий, але дуже важливий крок.

Оценка материала:

5.00 / 1
Цукор за рік подорожчав майже на 70% 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
23.11.2021 502
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»