<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вкотре переконує, що зупинить війну в Україні, а Байден назвав Путіна військовим злочинцем під час дебатів  Кілька областей накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз на вихідні в Україні  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червня  Коли наступить перемога у війні: українці назвали терміни та умови  Температура підвищується: де 28 червня в Україні буде найспекотніше  ЄС відкрив для України переговори про вступ: що отримають українці та чи зможемо ми стати членом Євросоюзу до 2030 рокувсі новини дня
Бізнес
Економіка
23.11.2021 673

Міністр фінансів розповів, на що витратять 700 млн доларів кредиту МВФ

Кошти кредиту МВФ на 700 млн доларів будуть витрачені на покриття дефіциту державного бюджету. Вони будуть спрямовані на погашення боргів або на соціальні потреби.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву міністра фінансів Сергія Марченка в ефірі телеканалу Україна 24.

"Як тільки ці кошти з'являться на казначейському рахунку, я сподіваюсь, що це буде найближчими днями, ці кошти розчиняться, вони не матимуть жодної прив’язки, чи це кошти МВФ, чи це кошти платників податків. Вони будуть кошти, які матиме уряд у своєму розпорядженні", - сказав він.

Марченко повідомив, що ці кошти потрапляють на валютні рахунки. "У випадку, коли у нас є потреба їх використовувати, ми здійснюємо обмін на іншу валюту… І далі ми фінансуємо дефіцит бюджету, спрямовуємо ці кошти на виплату соціальних зобов’язань, на боротьбу з коронавірусом і так далі", - повідомив міністр.

Він додав, ці кошти "не можна використовувати на будь-що інше, ніж фінансування дефіциту бюджету".

Оценка материала:

5.00 / 1
Міністр фінансів розповів, на що витратять 700 млн доларів кредиту МВФ 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
23.11.2021 673
Еще материалы раздела «Економіка»