<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.11.2021 539

У МОЗ пояснили, як отримати сертифікат тим, хто перехворів на COVID-19

Сертифікат про одужання можуть отримати усі, хто нещодавно перехворів на COVID-19 та має підтверджений лікарем діагноз.

Інформація про цей діагноз обов’язково має бути внесена в електронну систему, щоб документ з’явився у "Дії", пояснила заступниця міністра охорони здоров‘я Марія Карчевич.

При цьому документ можуть отримати лише ті, кому встановили діагноз COVID-19 не раніше ніж за 105 днів до запуску сертифікатів про одужання.

За рекомендацією Всесвітньої організації охорони здоров’я, після хвороби можна і треба щепитися не пізніше ніж за 3 місяці після появи симптомів або підтвердженого COVID-19.

Згенерувати сертифікат у "Дії" також можна не раніше, ніж на 15 день після встановлення діагнозу, який внесений до електронної системи охорони здоров’я.

Термін дії COVID-сертифіката про одужання складатиме 90 днів і рахуватиметься від дня завантаження.

Наразі документ про одужання завантажили уже понад 300 тисяч людей.

Оценка материала:

5.00 / 1
У МОЗ пояснили, як отримати сертифікат тим, хто перехворів на COVID-19 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
26.11.2021 539
Еще материалы раздела «Суспільство»