НОВИНИ ДНЯ: Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Українівсі новини дня
Бізнес
Економіка
28.11.2021 676

ПП-2 можуть запустити без сертифікації - ЗМІ

Російський газопровід Північний потік-2 може розпочати роботу до завершення процедури сертифікації німецьким регулятором.

Про це повідомила газета Handelsblatt.

За даними медіа, аналогічні випадки вже були. Як зазначено, без сертифікації Федеральним мережевим агентством Німеччини (BNA) було введено в експлуатацію газопроводи NEL (сухопутне відгалуження трубопроводу Північний потік) та EGL 401.

При цьому наголошується, що в такому разі компанії-оператору загрожує штраф у розмірі одного мільйона євро, тоді як у ПП-2 вже вкладено близько 10 мільярдів.

"З огляду на постійно високий рівень цін на газ, в оператора може виникнути спокуса швидко запустити трубопровід, тим більше, що це заощадить Газпромутранзитні збори за прохід газу через Україну", - йдеться у матеріалі.

Тим часом у BNA заявили виданню, що між NEL, EGL 401 та Північним потоком-2" немає нічого спільного".

Нагадаємо, 15 листопада німецький регулятор вирішив допустити компанії Нафтогаз України та Оператор ГТС України до процедури сертифікації Nord Stream 2 AG як оператора трубопроводу ПП-2.

Оценка материала:

5.00 / 1
ПП-2 можуть запустити без сертифікації - ЗМІ 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
28.11.2021 676
Еще материалы раздела «Економіка»