НОВИНИ ДНЯ: Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали термінивсі новини дня
Політика
Україна
29.11.2021 603

Міноборони засудило опубліковане Бутусовим відео: РФ шукає найменший привід для провокацій

У Міністерстві оборони засуджують публікацію будь-яких матеріалів, які можуть поставити під загрозу життя наших воїнів та інформаційну безпеку України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МОУ.

«На тлі того, що наші західні партнери постійно заявляють про високу ймовірність ескалації в Україні і дані наших розвідок про присутність російських військ вздовж українського кордону збігаються, Російська Федерація шукає найменший привід для провокацій та реалізації своїх намірів», - зазначили в МОУ.

У пресслужбі додали, що в умовах гібридної війни ворог вже почав використовувати відео, опубліковане журналістом Юрієм Бутусовим у Фейсбуці, на якому він здійснює постріл зі 152-мм гармати-гаубиці Д-20, у своїх пропагандистських інтересах. «Це підвищує небезпеку провокативних дій з боку російсько-окупаційних військ та підконтрольних їм формувань, посилення обстрілів позицій Об’єднаних сил, оскільки російська сторона регулярно використовує тактику звинувачень на випередження для прикриття власних злочинів», - уточнили в Міноборони.

У МОУ наголосили, що Збройні сили України неухильно дотримуються Мінських домовленостей, не застосовують засоби ураження калібром понад 100 мм та відкривають вогонь виключно у відповідь у випадках, коли дії російських окупаційних військ створюють загрозу для життя і здоров’я українських воїнів та мирних громадян.

Для встановлення об’єктивних обставин, зафіксованих на відео, за дорученням Головнокомандувача ЗСУ розпочато перевірку фактів можливого порушення посадовими особами службових обов’язків та правил поводження зі зброєю.

«Наполегливо закликаємо громадян України уникати вчинків, які можуть зашкодити Збройним силам України, спричинити інтенсифікацію обстрілів ворогом, збільшити втрати з нашого боку або ускладнити співпрацю у сфері оборони з міжнародними партнерами», - зазначили в МОУ.

Як повідомляв Укрінформ, слідчі Державного бюро розслідувань перевірять законність дій журналіста Юрія Бутусова на відео, яке він виклав у мережі, де він здійснює постріли з «Гаубиці Д-20» калібром 152 мм.

Бутусов відреагував на повідомлення ДБР постом у Фейсбуці. «Державне бюро розслідувань тільки що порушило проти мене справу за статтею 437 - планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни. Майдан, захоплення Криму, вторгнення на Донбас та вісім років війни. Тобто це я все почав. На думку президента, саме я оприлюднив відео з Байрактару і тим самим спричинив смерті наших воїнів (кого саме, звичайно, не сказав). Постріл з гармати, який був колись зроблений, це тепер привід для ескалації, хоч я і написав, що це було давно», - зазначив він.

Під час пресмарафону «30 запитань Президенту України», Президент Володимир Зеленський заявив, що журналіст Юрій Бутусов розповсюджував закриту інформацію, яка поставила під загрозу життя людей.

Оценка материала:

5.00 / 1
Міноборони засудило опубліковане Бутусовим відео: РФ шукає найменший привід для провокацій 5.00 5 1
Політика / Україна
29.11.2021 603
Еще материалы раздела «Україна»