НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Бізнес
Нерухомість
30.11.2021 798

Недобудови - на облік: що чекає недобудоване житло в Україні

Мінрегіон розробив проект постанови, мате якої – проведення регіонами повної інвентаризації об’єктів незавершеного житлового будівництва.

Про це повідомляє РБК-Україна Realty з посиланням на повідомлення замміністра розвитку громад та територій Наталії Козловської.

Крок перший: проведення інвентаризації

На першому етапі усі облдержадміністрації та мерії мають створити переліки об’єктів житлового будівництва, що не прийняті в експлуатацію. Водночас – сформувати щодо кожного з таких об’єктів інвентаризаційну справу.

"Формування переліку об’єктів незавершеного житлового будівництва – крок на шляху до вирішення болючого питання "довгобудів". Ця проблема вимагає чіткого розуміння поточної ситуації, інвентаризації таких об’єктів та перевірки їхнього техніко-економічного стану. Йдеться про повну картину у розрізі всіх областей України", – наголосила Наталія Козловська.

Крок другий: встановлення відповідальності

Зазначимо, статтею 16 Закону України "Про місцеві державні адміністрації", чітко визначена відповідальність місцевих державних адміністрацій щодо здійснення на відповідних територіях державного контролю за дотриманням договірних зобов’язань забудовниками, які залучають кошти фізичних осіб (інвесторів) у будівництво багатоквартирних житлових будинків.

Для сприяння постраждалим інвесторам незавершеного житлового будівництва у серпні 2020 року було утворено Міжвідомчу робочу групу за участі представників Мінрегіону, МВС, Національної поліції тощо. Її основними завданнями є координація дій центральних і місцевих органів виконавчої влади, які мають сприяти постраждалим інвесторам у добудові об’єктів незавершеного житлового будівництва. А також розробляти дієві механізми щодо удосконалення нормативно-правової бази з цих питань.

Оценка материала:

5.00 / 2
Недобудови - на облік: що чекає недобудоване житло в Україні 5.00 5 2
Бізнес / Нерухомість
30.11.2021 798
Еще материалы раздела «Нерухомість»