НОВИНИ ДНЯ: "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Українські інженери розробляють бойовий підводний човен, який стріляє торпедами  Головне із нового закону про мобілізацію: відповіді на питання, які хвилюють багатьох українців  Де в Україні похолодає. Синоптик дала прогноз на 18 квітня  Відстрочка від мобілізації для студентів і викладачів: хто має право – повний перелік  У складі ЗСУ з'явиться нова окрема штурмова військова частина  Синоптики попереджають про негоду 18 квітня: де будуть грози, мокрий сніг і "мінус"всі новини дня
Життя та Стиль
Дозвілля
30.11.2021 1144

Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» пояснив, чому дуже небезпечно полоскати горло при ангіні

Багато хто з нас з дитинства пам'ятає: якщо у вас ангіна, тоді треба полоскати горло, інакше потрібно колоти антибіотики. Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» розповів, чому такий спосіб – прямий шлях до інвалідності.

b1f60c4373445b26ad8e2abd3c04db53-resize_crop_1X_30.11.21

Ви стикалися з тим, що дитина не вміє полоскати горло, тому лікар пропонує колоти антибіотики? Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» пояснив, що обидва варіанти лікування протипоказані дитині.

За словами лікаря-педіатра вищої категорії, немає такої хвороби, яку можна вилікувати полосканнями. До того ж у 21 столітті дітям не роблять уколів. Немає такої дитячої хвороби, особливо хвороби горла, яку лікують уколами. Сьогодні є величезна кількість ліків, антибіотиків у вигляді солодких сиропів та суспензій, які миттєво всмоктуються під час прийому внутрішньо.

«Існує правило, яке використовують лікарі у всіх цивілізованих країнах світу, – розповів кандидат медичних наук в інтерв'ю каналу «Україна». – Якщо дитина у свідомості та може ковтати, вона отримує солодкі дитячі сиропи. Якщо їй дуже погано, дитина не може ковтати, тоді ліки вводять внутрішньовенно. Але уколи в попу дітям не роблять».

Якщо лікар вам сказав: «Дитина не може полоскати горло, тому я призначаю уколи», зверніться до іншого спеціаліста.

«Лікувати полосканнями ангіну – це прямий шлях до інвалідності, – попередив Євген Комаровський у програмі «Ранок з Україною». – Ангіна лікується антибіотиками, які приймаються внутрішньо».

Якщо ж у дитини болить горло, але це не ангіна, а якась гостра респіраторна інфекція, то в чому сенс полоскання? Тобто якщо на мигдаликах засохла слиз, ми прополощемо горло, тоді слиз зникне, тому нам стане легше?

Тоді питання: «Чому слиз засохла?» Тому що в приміщенні, де знаходилася дитина, було спекотне та сухо, пояснив доктор Комаровський. Також був дефіцит рідини у організмі. Дитина дихала ротом, а не носом.

«Тому потрібно промити ніс, потім використати судинозвужувальні краплі, погодивши це з лікарем. Зволожити кімнату, добре напоїти дитину. Але полоскати горло не потрібно», – сказав лікар-педіатр вищої категорії, звернувшись до батьків.

Якщо ви опинилися в такій ситуації, що потрібно вибрати: полоскання чи уколи, то, за словами доктора Комаровського, краще оберіть іншого лікаря, який лікує дитину цивілізовано.

Всі питання щодо здоров'я дітей та дорослих телеглядачі можуть поставити на сторінці програми «Ранок з Україною» @ranok_ua в Instagram.

Дивіться рубрику «Запитай у Комаровського» на каналі «Україна» у програмі «Ранок з Україною».

Оценка материала:

5.00 / 1
Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» пояснив, чому дуже небезпечно полоскати горло при ангіні 5.00 5 1
Життя та Стиль / Дозвілля
30.11.2021 1144
Еще материалы раздела «Дозвілля»