<
НОВИНИ ДНЯ: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни  Як зробити різнокольорові яйця за допомогою натуральних барвників  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Уряд вирішив продати великий готель в центрі Києва  Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"  Глазур для паски: 11 хитрощів для ідеального приготування  Коли Поливаний понеділок 2024 року: дата, історія та звичаї святавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
02.12.2021 526

Ткаченко порадив «активності», які подарують новорічний настрій

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко порекомендував українцям новорічні активності, які допоможуть внести в життя трохи зимової магії.

Як передає Укрінформ, про це він написав у Телеграмі.

«1 грудня та сніг. Не пам’ятаю такого давненько. Але це точно час налаштовуватися на новорічний настрій. Тим паче, вже є анонси безлічі новорічних активностей, що допоможуть внести в життя трошки зимової магії», - написав Ткаченко.

Міністр порекомендував для перегляду такі вистави:

«Лускунчик» - класична історія, що давно асоціюється з новорічними святами. У Києві «Лускунчик» представлений у двох варіантах: класичний – в Національній опері ім. Шевченка та більш сучасне прочитання – в Київській опері на Подолі та Жовтневому палаці. У Одесі «Лускунчика» показують в Театрі опери та балету, а у Львові – в Львівській опері.

Наступний твір, який рекомендує Ткаченко для перегляду - «Снігова Королева». «Снігова Королева» - це вистава для дітей, яка проходитиме в Театрі на Липках. Історія про справжню дружбу і відданість, що ладні розтопити й вічну мерзлоту.

Він повідомив, що зараз чималий вибір на новорічні свята для дітей, «кожному на свій смак».

«До прикладу, безліч цікавих заходів у ВДНГ. Або ж у Будинку кіно: там відбудеться ряд вистав, як-от «Врятувати подарунки» та «Грінч – викрадач Різдва». А Київський планетарій підготував 3D-мюзикл «Аліса в Країні Нового року», де покажуть і проекцію зоряного неба, і новий погляд на історію Аліси», - заявив Ткаченко.

Міністр впевнений, що і заклади культури кожної області точно підготували щось цікаве для дітей.

Крім того, він рекомендує відвідати святковий концерт, як-от «Новорічні хіти» в Будинку архітектора, або «Карнавальна феєрія» із сучасними українськими виконавцями в Палаці України.

«Як на мене, обидва концерти залишать досталь позитивних передноворічних емоцій», - наголосив міністр.

На десерт Ткаченко порадив екскурсію на фабрику ялинкових іграшок. «І обов’язково перегляд із сім’єю шедеврів Джона Г’юза: «Один вдома» чи «Кучерявка Сью». Нашого Щедрика також не забудьте регулярно вмикати. Точно сприятиме новорічній атмосфері», - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, 26 листопада міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко опублікував список із 7 нових фільмів, які можна буде подивитись наприкінці року.

Оценка материала:

5.00 / 1
Ткаченко порадив «активності», які подарують новорічний настрій 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
02.12.2021 526
Еще материалы раздела «Суспільство»