<
НОВИНИ ДНЯ: До України йде довгоочікуване потепління: коли температура підвищиться до +20°  ЗСУ після отримання допомоги від США можуть почати наступальні дії - військовий експерт  Залужний залишає Україну: все про нову посаду ексголовкома ЗСУ  Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять: роз'яснення МЗС  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозомвсі новини дня
Бізнес
Економіка
04.12.2021 533

У МВФ назвали ризики для світової економіки через «Омікрон»

Новий штам коронавірусу омікрон загрожує глобальній економіці зниженням темпів відновлення.

Про це заявила голова Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва.

"Новий штам, який може поширитися дуже швидко, може підірвати довіру. І в цьому сенсі ми, ймовірно, побачимо деякі зниження зроблених нами в жовтні прогнозів зростання світової економіки", – сказала Георгієва.

Зазначається, що у своєму останньому World Economic Outlook фонд прогнозував глобальне зростання на 5,9% цього року та 4,9% у 2022 році, але Сполучені Штати та інші великі економіки зазнали різких змін у бік зниження через дельта-штам.

"Ми можемо тільки разом вийти з цього. Це стосується і вакцинації, і підтримки найуразливіших частин світу для того, щоб впоратися з кризою", – наголосила Георгієва, вказавши на необхідність у найкоротші терміни розв'язувати проблему заборгованості бідних країн.

Оценка материала:

5.00 / 1
У МВФ назвали ризики для світової економіки через «Омікрон» 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
04.12.2021 533
Еще материалы раздела «Економіка»