НОВИНИ ДНЯ: Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІ  Прогноз погоди на 19 березня: де в Україні буде дощ і мокрий сніг  Частина "вагнерівців" виїхала з Білорусі. "Гаюн" назвав можливу причину  Хто з військовозобов'язаних може законно відмовитися від повістки – пояснення юристки  Вибух військового вертольота у Придністров’ї: експерт прогнозує повну втрату боєздатності сепаратистів  На заході сніг та ожеледиця, на решті територій дощитиме: погода на 19 березнявсі новини дня
Бізнес
Економіка
05.12.2021 669

В Україну доставили ще 66 тисяч вугілля із США

В Україну прибуло друге судно класу Панамакс із американським вугіллям.

Про це повідомляється на сайті компанії ДТЕК Енерго у неділю, 5 грудня.

"Загальний обсяг другого постачання становить 66 тисяч тонн. Сьогодні судно прийнято на 20-й причал порту ТІС (порт Південний – ред.)", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що найближчими днями ця партія поповнить запаси українських ТЕС та дозволить забезпечити стабільність енергосистеми у пікові періоди.

"Очікується, що у грудні в Україну прибудуть ще три суднові партії з вугіллям, зафрахтованих ДТЕК для потреб власної генерації. Сумарний обсяг домовлених на листопад-січень постачань становить близько 470 тисяч тонн", - додали в компанії.

При цьому 60,5 тисяч тонн вугілля з першого судна класу Панамакс вже відвантажено у вагони та направлено на Вуглегірську, Зміївську та Трипільську ТЕС.

Раніше в Міненерго заявили, що ситуація з постачанням вугілля стабілізувалася. На складах теплових електростанцій розпочалося накопичення запасів.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україну доставили ще 66 тисяч вугілля із США 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
05.12.2021 669
Еще материалы раздела «Економіка»