Бізнес
Ринки та компанії
В Україні зупинилося зростання цін на цукор
На внутрішньому ринку фіксується зниження та уповільнення темпу зростання цін на харчові продукти. Зокрема, стабілізувалася вартість цукру після нещодавнього зростання.
Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики.
У листопаді проти жовтня 2021 року подешевшали крупа пшоняна на 1%, крупа гречана – 1%. Вартість цукру нормалізувалася.
Проти 2020 року ціна картоплі знизилася на 16%. Стабільними залишаються ціни на м'ясо.
Водночас помітне зростання цін на вітчизняному продовольчому ринку на такі види сільськогосподарської продукції як капуста (10%), буряк та цибуля (4%), морква (3%).
Зазначається, що одним із факторів підвищення стало збільшення витрат виробництва у зв'язку з високим ціновим тиском із боку ринку енергоносіїв.