НОВИНИ ДНЯ: Коли прийде весняне тепло: прогноз погоди в Україні на п'ять днів  Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІ  Прогноз погоди на 19 березня: де в Україні буде дощ і мокрий сніг  Частина "вагнерівців" виїхала з Білорусі. "Гаюн" назвав можливу причину  Хто з військовозобов'язаних може законно відмовитися від повістки – пояснення юристки  Вибух військового вертольота у Придністров’ї: експерт прогнозує повну втрату боєздатності сепаратистіввсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
08.12.2021 2171

Лазебна: Населення України старіє, дітей – лише 18%

В Україні наразі 7 мільйонів дітей, що становить 18% від усього населення.

Про це сказала міністр соціальної політики Марина Лазебна на Всеукраїнському Форумі "Україна 30. Саміт "Діти", присвяченому 75-річчю діяльності Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я дуже часто розповідаю про те, що ми — старіюча нація. І це не тільки стосується того, як зростає тривалість життя. Але це і ще про такий показник, що сьогодні, наприклад, дітей серед нас стає менше. І от по цифрам. Сьогодні у нас 7 мільйонів дітей, або 18% від усього населення нашої країни. На початку незалежності було майже 26%”, - розповіла Лазебна.

На думку міністра, потрібна така політика, "яка буде розбудовувати нашу країну, де не буде страшно народжувати, де родини з дітьми будуть отримувати необхідну підтримку і послуги, й діти будуть, безумовно, щасливими”.

Вона також зауважила, що в Україні наразі є 19 видів державної соціальної підтримки — соціальних виплат і доплат, якими на сьогодні охоплені близько 2 мільйонів сімей із дітьми.

Як повідомлялося, упродовж 2020 року відділами державної реєстрації актів цивільного стану України зареєстровано понад 295 293 народження дітей.

Оценка материала:

5.00 / 1
Лазебна: Населення України старіє, дітей – лише 18% 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
08.12.2021 2171
Еще материалы раздела «Суспільство»