НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
08.12.2021 539

У Мінекономіки спрогнозували комунальні тарифи на 2022 рік

У Мінекономіки прогнозують зростання тарифів на опалення, воду та газ для населення у 2022 році. Водночас ціни на електроенергію залишаться без змін.

Про це повідомляє Департамент стратегічного планування та макроекономічного прогнозування міністерства.

"Очікуємо, що зростання ціни на опалення буде на рівні 6%, на воду 11%, на електроенергію 0%, на газ 13%. Допустимий коридор плюс-мінус 3%", – йдеться в повідомленні.

У департаменті нагадали, що очікування підвищення тарифів у консенсус-прогнозі – це усереднені значення припущень низки експертних та фінансових установ, що можуть не справдитись.

Як зазначили в департаменті, у травні Кабінет міністрів прийняв постанову №586, якою схвалено офіційний прогноз щодо динаміки цін на 2022 рік.

"Ключовий пріоритет уряду – стримати зростання цін на житлово-комунальні послуги для населення. Будуть вжиті заходи, щоб залишити зростання тарифів у мінімальній динаміці", – зазначили у відомстві.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Мінекономіки спрогнозували комунальні тарифи на 2022 рік 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
08.12.2021 539
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»