<
НОВИНИ ДНЯ: Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активів  "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платити  До України йде довгоочікуване потепління: коли температура підвищиться до +20°  ЗСУ після отримання допомоги від США можуть почати наступальні дії - військовий експерт  Залужний залишає Україну: все про нову посаду ексголовкома ЗСУ  Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять: роз'яснення МЗСвсі новини дня
09.12.2021 556

Концерн Volkswagen хоче продати Porsche: названа орієнтовна ціна

Volkswagen всерйоз розглядає IPO, як можливість продати велику кількість акцій Porsche і залучити додаткові кошти в компанію. Гроші підуть на електрифікацію модельного ряду.

Про це повідомляє РБК-Україна Авто з посиланням на Reuters.

Розмови про вихід Porsche на IPO в компанії тривають вже кілька місяців. Публічне розміщення акцій на біржі допоможе залучити більше 101 мільярда доларів. Однак остаточно рішення про вихід на біржу ще не прийнято через складні взаємовідносини власників компанії-сімей Порше і Пієх. Сім'ї володіють 31,4% акцій Volkswagen, але мають 53,3% прав голосу через автомобільний холдинг Porsche SE.

Пара впливових сімей також розглядає можливість продажу частини своєї частки в Volkswagen, щоб придбати частку в можливому IPO Porsche. Однак офіційно поки ніяких заяв з цього приводу не робилося.

Поки німецький автовиробник і його власники сумніваються в ефективності та успішності виходу на фондовий ринок, інвестори демонструють лояльність до акцій автомобільних компаній. Наприклад, нещодавно виробник електромобілів Rivian голосно дебютував на Уолл-стріт. Акції стартували з 78 доларів і виросли в лічені години до 172 доларів, але незабаром опустилися до позначки в 116 доларів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Концерн Volkswagen хоче продати Porsche: названа орієнтовна ціна 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
09.12.2021 556
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»