<
НОВИНИ ДНЯ: Голова СБУ пообіцяв "сюрпризи" для новітніх російських систем ППО у Криму  Дебати майже не вплинули на рівень підтримки Байдена та Трампа, - опитування  Припинити російські бомбардування КАБами можна одним ударом: що для цього потрібно — Forbes  Україну накриє нестерпна спека: коли очікувати високої температури повітря   Росія, Китай та КНДР не будуть ворогами США, - Трамп назвав умову  Справа про штурм Капітолію проти Трампа: суд підвищив юридичну планку для прокурорів  Люди на пляжі - як "живий щит": Маломуж прокоментував "приліт" по відпочивальниках у Севастополівсі новини дня
Прес-релізи
Інше
08.12.2021 146

Засновниця Jobian Ольга Чубенко про працевлаштування пар за кордоном

Засновниця онлайн-сервісу роботи за кордоном Jobian Ольга Чубенко розповіла про особливості працевлаштування за кордоном для сімейних пар.

Трудова міграція геть не нова для українців, - щорічно мільйони людей виїжджають на заробітки до країн Євросоюзу. Однак є значні відмінності між процесом трудової міграції для однієї особи та виїздом на роботу сімейної пари. Для того, щоб гарантовано виїхати на заробітки усією родиною, необхідно спочатку вивчити правила та законодавство з цього питання.

Засновниця онлайн-сервісу пошуку офіційної роботи за кордоном Jobian Ольга Чубенко назвала основні відмінності у процесі працевлаштування сімейних пар:

  • Оформлення трудової візи для сім'ї дещо простіше, оскільки вища ймовірність дозволу на в'їзд до країни.
  • Питання житла можна вирішити в індивідуальному порядку, отримавши окрему кімнату для двох замість стандартних чотиримісних варіантів.
  • Сімейним парам пропонують низькооплачувану та менш складну роботу, тому на пошук гідних вакансій потрібно більше часу.
  • Розглядаючи варіант трудової міграції, шукати роботу краще в межах одного міста, в ідеалі – в одній компанії.

Документи, необхідні для виїзду пари, не відрізняються від тих, які надають інші трудові мігранти: біометричний паспорт, робоча віза, дозвіл або запрошення від роботодавця, в окремих випадках підтвердження кваліфікації або сертифікат про знання мови.

Рекомендації Jobian щодо виїзду для роботи за кордон сімейним парам

Компанія Джобіан наполегливо рекомендує сімейним парам розглядати лише офіційні варіанти працевлаштування через рекрутингові компанії чи агенції. Оскільки у разі виїзду на заробітки "через знайомих" без оформлення необхідних документів, ризик депортації подвоюється. Ольга Чубенко додала, що варіант виїзду на роботу за біометрією у статусі туриста – це не найкраща ідея, оскільки їм заборонено працювати на території ЄС.

На особливу увагу заслуговує варіант сезонної роботи для пар, оскільки він дає можливість за короткий термін заробити значну суму. Але в цьому випадку навантаження також буде суттєво більшим, оскільки в відносно короткі терміни потрібно робити певний обсяг роботи.

І, звичайно, поширене питання – чи можлива трудова міграція для сім'ї з дитиною. Експерти з Джобіан кажуть, що такий варіант має місце бути, оскільки роботодавця хвилює лише якість виконуваної роботи. Тому головною умовою трудової міграції з дитиною є гарантія того, що остання не відволікатиме від робочого процесу. Ольга Чубенко зазначила, що деякі європейські країни навіть пропонують особливі покращені умови побуту та допомогу для сімейних пар із дитиною. Але для цього потрібно надати низку документів та довести легальність вашої роботи на території Євросоюзу. Що є ще одним аргументом на користь офіційного працевлаштування за кордоном.

Оценка материала:

5.00 / 1
Засновниця Jobian Ольга Чубенко про працевлаштування пар за кордоном 5.00 5 1
Прес-релізи / Інше
08.12.2021 146
Еще материалы раздела «Інше»
  • Игристые из разных стран мира — названия и характеристики Игристые из разных стран мира — названия и характеристики

    Игристое — легкий приятный на вкус алкоголь, который ассоциируется с новогодними праздниками и значимыми событиями. По привычке многие все его виды называют шампанским. При этом надпись Champagne может стоять только на винах, произведенных в Шампани классическим методом из определенных сортов винограда. Игристые, произведенные в других странах, имеют свои названия и характеристики, с которыми предлагаем вам ознакомиться.

    Інше 29.04.2024 352
  • Як урізноманітнити меню при ГВ? Як урізноманітнити меню при ГВ?

    Правильне і різноманітне харчування при грудному вигодовуванні (ГВ) відіграє ключову роль у забезпеченні не тільки здоров'я жінки, а й в розвитку і здоров'ї малюка. Дієта при ГВ повинна бути збалансованою, різноманітною і корисною, щоб забезпечити організм всіма необхідними поживними речовинами, та збагатити склад грудного молока.

    Інше 06.03.2024 299
  • 7 важливих порад на кожен день 7 важливих порад на кожен день

    Зір, даний природою, хороший від народження. Завдяки очам ми закохуємося в навколишній світ, але, як і будь-який орган, їх слід берегти. Найліпше допомагають це зробити профілактика та здоровий спосіб життя. Та в разі виникнення проблем потрібно негайно звернутися до лікаря, щоб скорегувати вади та повернути яскраві враження.

    Інше 27.02.2024 389
  • Час заборони: де і як люди обходили сухий закон, шукаючи горілку Час заборони: де і як люди обходили сухий закон, шукаючи горілку

    Горілка - купити з доставкою по Києву.

    Інше 20.01.2024 329
  • Практичне вивчення української мови: найкращий спосіб покращення знань для школярів Практичне вивчення української мови: найкращий спосіб покращення знань для школярів

    Коли дитина систематично виконує вправи з української мови та перевіряє їх за посібниками, її знання покращаться у найкоротший час.

    Інше 23.12.2023 348