НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
15.12.2021 1288

Названо два регіони України з потенційно критичною ситуацією з COVID

Експерти назвали дві області, в яких погіршується ситуація з коронавірусом. Потенційно критична ситуація в Закарпатській та Волинській областях.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на онлайн-брифінг керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки (KSE) Юрія Ганиченка.

"Є два регіони, в яких є потенційно критична ситуації, яка може розгортатись. Закарпатська область - єдиний регіон, який перевищує рівень госпіталізації. Але поки що ми не говоримо про критичну ситуації в області, чи спалах", - повідомив він.

У Київській школі економіки рекомендують цій області посилити системи виявлення/ізоляції контактних осіб, посилити темпи вакцинації та тестувань.

"Є більш небезпечний регіон. Волинська область має подвійну загрозу. Захворюваність на 100 населення - вдвічі більше за середній рівень в Україні. Але виявлення є одним з найменших. Кожен третій з підтвердженним тестом", - повідомив Ганиченко.

У цій області, за його словами, найменший контроль над поширенням COVID. У KSE рекомендують області наростити темпи тестування в два рази.

Оценка материала:

5.00 / 1
Названо два регіони України з потенційно критичною ситуацією з COVID 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
15.12.2021 1288
Еще материалы раздела «Суспільство»