<
НОВИНИ ДНЯ: Російські агенти активніше працюють у Європі. Bloomberg описав побоювання чиновників ЄС  Україна в ОБСЄ пояснила, в чому спорідненість нацистів та сучасної Росії  В Україні знову очікуються заморозки: прогноз погоди на 12 травня  Армія США отримує нову технологію "Залізний кулак" завдяки Україні – The Telegraph  Що буде з пенсією, якщо не платити внески з зарплати  В Україні 12 травня переважно без опадів, вдень до +20°  Воюй або плати: в Раді придумали два варіанти економічного бронювання від мобілізаціївсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
17.12.2021 895

Вакцинація третьою дозою може стати обов'язковою для українців

Головний санітарний лікар країни Ігор Кузін заявив, що МОЗ у січні може прийняти рішення про те, що третє щеплення проти коронавірусу буде обов'язковим.

Про це він сказав в ефірі телеканалу 1+1.

"Тоді буде рішення про продовження або не продовження терміну дії сертифікату (про вакцинацію — ред.). Остаточно будуть і рекомендації Європейського Союзу та ВООЗ", — зазначив він.

Кузін пояснив, що введення третього щеплення є необхідним для посилення сформованого імунітету.

"Особливо це актуально для людей з порушенням імунної системи, для тих, хто вакцинований давно — понад дев’ять-десять місяців. Вони вже мають певне зменшення імунітету. Організм таких людей реагує як на звичайну вакцину. Імунітет посилюється", — пояснив санлікар.

Оценка материала:

5.00 / 1
Вакцинація третьою дозою може стати обов'язковою для українців 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
17.12.2021 895
Еще материалы раздела «Суспільство»