<
НОВИНИ ДНЯ: Чому в Кремлі кажуть про "буферну зону" в Україні: аналітики пояснили  Наталка Діденко назвала області, в яких 20 травня буде найспекотніше  В Україні потепліє, але не без "сюрпризів": прогноз погоди на тиждень  Погода на літо 2024: чи буде сильна спека в Україні  Чи заборонять в Україні Telegram – що кажуть в ГУР  Справжнє тепло повертається: синоптики потішили прогнозом погоди на 20 травня  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росіївсі новини дня
Бізнес
Нерухомість
20.12.2021 956

Ціни на житло: в Україні передбачають зростання вартості квартир радянської забудови

Ціни на житло наступного року продовжать зростати. Причому йдеться не тільки про первинний ринок житла, а й про вторинний. У великих містах України ціни на житло зростуть уже на початку наступного року. Зростання вартості квартир у першому півріччі не перевищить 5%.

Такий прогноз щодо тенденцій на ринку нерухомості та цін на житло дав президент Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України Юрій Піта.

Чимало експертів ринку нерухомості кажуть, що в Україні неодмінно почне дорожчати нове житло. Вони переконані, що попит у покупців переважно буде на нові квартири підвищеної комфортності.

Проте Юрій Піта у своїх прогнозах врахував також небагатих українців, яким потрібне бодай якесь своє житло. Доходи не дозволяють їм претендувати на дорогу нову нерухомість. Тому вони дедалі частіше прицінюються до недорогих квартир на вторинному ринку площею 35-50 квадратних метрів.

"Станом на початок грудня попит на вторинному ринку житла в найбільших містах України на 65% сконцентрований у сегменті малогабаритних квартир переважно радянської забудови. Саме в цьому сегменті у І півріччі 2022 року можливе незначне зростання цін", – каже Піта.

При цьому він прогнозує, що зростання цін на житло з вторинного ринку розпочнеться не одразу після Нового року, а десь із настанням весни. Тобто у перші три місяці року коливання ціни не перевищуватимуть 1%.

"Наступні зміни у вартості квартир на вторинному ринку можуть бути пов'язані зі зростанням попиту. У разі збільшення кількості потенційних покупців щонайменше на 10% ціни на вторинному ринку можуть зрости в межах 5%", – заявив експерт.

Оценка материала:

5.00 / 1
Ціни на житло: в Україні передбачають зростання вартості квартир радянської забудови 5.00 5 1
Бізнес / Нерухомість
20.12.2021 956
Еще материалы раздела «Нерухомість»