НОВИНИ ДНЯ: У складі ЗСУ з'явиться нова окрема штурмова військова частина  Синоптики попереджають про негоду 18 квітня: де будуть грози, мокрий сніг і "мінус"  Байден опинився по один бік із Путіним: Bloomberg про помилкові кроки Білого дому  Ситуація на східному фронті значно погіршилася – The New York Times оприлюднила три ключові проблеми України  Бити, поки не зрозуміють: Воллес назвав єдиний варіант протидії ударам РФ та Ірану  Заморозки і не тільки: синоптики розповіли про погоду у найближчі дні  Комітет розвідки США після секретної наради закликав негайно забезпечити допомогу Українівсі новини дня
19.12.2021 753

«Антонов» виготовить іще один протипожежний літак для ДСНС

Державне підприємство "Антонов" виготовить для потреб Державної служби з надзвичайних ситуацій ще один літак Ан-32П.

630_360_1639748488-1378_19.12.21

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський підписав меморандум з керівництвом державного підприємства "Антонов" про співпрацю.

Також командир Спеціального авіаційного загону Державної служби з надзвичайних ситуацій України Костянтин Коломін та генеральний директор держпідприємства "Антонов" Сергій Бичков підписали контракт на постачання протипожежного літака Ан-32П для Спеціального авіаційного загону оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС.

"Цього року до України звернулося декілька країн із закликом про допомогу. Туреччина, Італія та Греція просили наших фахівців допомогти в гасінні пожеж. За результатами такої співпраці МВС прийняло рішення купити ще один літак, який дозволить ефективно боротися з пожежами. Тому, ми хочемо замовити виготовлення ще одного літака Ан-32П", - відзначив Монастирський.

Міністр внутрішніх справ наголосив, що міжнародні партнери, усі як один, заявили, що українські літаки були найкращі, могли набрати найбільшу кількість води.

"Наші авіатори працювали в найскладніших умовах, у важкодоступних місцях, у горах. Хоча там були літаки з усього світу", - підкреслив він.

Постачання літака очікується вже наступного року, приблизна вартість - 400 млн грн. Це буде п’ятий літак Ан-32П в авіапарку ДСНС.

Як повідомляв Укрінформ, Монастирський оголосив про отримання Україною наступного року 50 сучасних гелікоптерів французького виробництва Airbus Helicopters, що дасть можливість представити найбільший у Європі парк авіатехніки.

Також, за його словами, буде побудований Ситуаційний центр моніторингу, який аналізуватиме супутникові термознімки та допоможе ліквідувати природні пожежі на ранній стадії.

Уся ця техніка забезпечуватиме реалізацію двох "надважливих проєктів" – "Єдиний аеромедичний простір" та "Європейський хаб пожежної безпеки".

Оценка материала:

5.00 / 1
«Антонов» виготовить іще один протипожежний літак для ДСНС 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
19.12.2021 753
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»