<
НОВИНИ ДНЯ: На 3 червня дощі прогнозують лише в Карпатському регіоні  Якими "козирами" ЗСУ битимуть по території Росії: експерт про наслідки ударів та реакцію Кремля  У ВР порадили, що робити громадянам у разі неправомірних дій ТЦК  Ексклюзивний прогноз погоди на червень  Чи відкриє Росія новий фронт: генерал-майор СБУ розповів про загрозу з Білорусі  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 3-9 червня  Що зірки нам пророкують: гороскоп на 3-9 червня 2024 рокувсі новини дня
Політика
Україна
20.12.2021 610

ДБР підтвердило. Порошенку повідомили про підозру в держзраді

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру п'ятому президенту України Петру Порошенку. Підозра стосується контрабандного постачання вугілля з тимчасово окупованих територій Донбасу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ДБР.

"П'ятому президенту України повідомлено про підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій", - йдеться у заяві, поширеній прес-службою ДБР.

Порошенко, за даними слідства, діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з-поміж представників вищого керівництва Росії, сприяв діяльності терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР". Сприяння відбувалося шляхом виплат підконтрольним бойовикам підприємствам коштів за постачання вугілля на неокуповану територію.

"На думку слідства, своїми діями фігуранти справи поставили енергетичну сферу України у залежність від РФ та терористичних організацій. Що, у свою чергу підірвало економічну безпеку держави у 2014-2015 роках, позбавило можливостей для диверсифікації джерел постачання енергетичних ресурсів, а також надало Росії більш широкі можливості для подальшого втручання у внутрішні справи України і ведення проти неї підривної діяльності", - наголосили в ДБР.

Оценка материала:

5.00 / 1
ДБР підтвердило. Порошенку повідомили про підозру в держзраді 5.00 5 1
Політика / Україна
20.12.2021 610
Еще материалы раздела «Україна»