<
НОВИНИ ДНЯ: В уряді Німеччини прокоментували вбивство українських військових росіянином  Україна готує комплекс заходів для захисту F-16 на аеродромах – Євлаш  Готуємось до Великодня: як пофарбувати яйця натуральними барвниками  Традиції та прикмети на Великдень 2024: що можна і не можна робити  В Україні 30 квiтня вдень до 25° тепла, без опадів  Вступ до військових закладів освіти у 2024 році: умови та терміни  "Швидка" глазур на паску від Ектора з "МастерШеф". Готується усього з двох інгредієнтіввсі новини дня
Бізнес
Технології
21.12.2021 904

Японія створить місяцехід для перевезення людей

Японія підготувала проєкт нової "дорожньої карти" своєї космічної політики, яка передбачає співпрацю громадського та приватного секторів у розробці засобу пересування поверхнею Місяця.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NHK.

У проєкті нового плану йдеться, що місяцехід перевозитиме людей місячною поверхнею в рамках одного з американських проєктів освоєння Місяця.

У документі також зазначається, що Японія проведе дослідження для розробки технології використання енергії сонця для отримання електроенергії в космосі.

Проєкт передбачає запуск зонда для вивчення одного із супутників Марса у 2024 фінансовому році. Він також містить план, згідно з яким підрозділ Повітряних сил самооборони почне стежити за космічним сміттям та супутниками інших країн у 2023 фінансовому році.

Урядовий Стратегічний штаб космічного розвитку планує завершити підготовку проєкту "дорожньої карти" на засіданні, що відбудеться до кінця поточного року.

Оценка материала:

5.00 / 1
Японія створить місяцехід для перевезення людей 5.00 5 1
Бізнес / Технології
21.12.2021 904
Еще материалы раздела «Технології»