НОВИНИ ДНЯ: "Не знаю, чи буде це мирно": Байден попередив про можливі наміри Трампа, якщо йому “не сподобається” результат виборів у США  Синоптики дали прогноз на 6 жовтня в Україні: де чекати зливи  Більше 10 рекордів і не тільки. Синоптики підбили підсумки погоди у Києві у вересні  Коли буде бабине літо 2024: синоптик сказала, чи чекати потепління у жовтні  Осінні дощі на заході та літнє тепло на решті території: прогноз погоди в Україні на 3 жовтня  Останні дні сонця: синоптикиня анонсувала дощовий кінець тижня у Києві  Дніпро та Запоріжжя: експерт назвав нові загрози для прифронтових міствсі новини дня
22.12.2021 769

В Україні зріс попит на банківські кредити - НБУ

У Національному банку спостерігають збільшення попиту на банківські кредити як з боку населення, так і бізнесу.

Про це під час брифінгу на тему: "Презентація Звіту про фінансову стабільність" сказав заступник голови Національного банку Сергій Ніколайчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми бачимо збільшення попиту на кредитні ресурси як збоку населення,так і бізнесу. Це має дві причини: по-перше, ставки лишаються на досить низькому рівні; по-друге, як бізнес, так і населення мають зростання доходів", - сказав Ніколайчук.

Він зазначив, що на банківському ринку спостерігається досить високий рівень конкуренції.

"Ми бачимо, що банки поступово знижують свої кредитні ставки. Унаслідок цього чиста процентна маржа банків знижується", - зауважив Ніколайчук.

Як повідомляв Укрінформ, банківський сектор у липні-вересні 2021 року рекордно прискорив зростання кредитування в річному обчисленні, найпомітніше у корпоративному та іпотечному сегментах.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні зріс попит на банківські кредити - НБУ 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
22.12.2021 769
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»