<
НОВИНИ ДНЯ: "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платити  До України йде довгоочікуване потепління: коли температура підвищиться до +20°  ЗСУ після отримання допомоги від США можуть почати наступальні дії - військовий експерт  Залужний залишає Україну: все про нову посаду ексголовкома ЗСУ  Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять: роз'яснення МЗС  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусівсі новини дня
22.12.2021 529

Киян попередили про підвищення тарифів на воду

22 грудня Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, встановила тарифи на централізоване водопостачання та централізоване на 2022 рік у розмірі 30,384 грн/кубометр з ПДВ.

Скориговані тарифи на послуги водопостачання та водовідведення стосуватимуться 45 водоканалів, повідомляє пресслужба Київводоканалу.

Встановлення НКРЕКП тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення зумовить зростання тарифів на 5 грн (з ПДВ), або становитиме загалом 30,38 грн за 1 кубометр (зокрема ПДВ 5,06 грн), з них – централізоване водопостачання 16,164 грн/кубометр з ПДВ, централізоване водовідведення 14,22 грн/кубометр з ПДВ.

Витрати на середньостатистичну сім'ю, яка протягом місяця споживає в середньому 6,5 куб. м холодної води, піднімуться на 32,50 грн.

Перегляд тарифів Комісією зумовлений збільшенням витрат на електроенергію, витрат на теплоенергію, витрат на природний газ, що забезпечують технологічний процес та підтримання робочого стану основних засобів для безперебійної роботи водопровідної та каналізаційної систем, витрат на податки та збори у зв'язку з підписанням Закону України "Про внесення змін до податкового кодексу України та інші законодавчі акти України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень.

Оценка материала:

5.00 / 1
Киян попередили про підвищення тарифів на воду 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
22.12.2021 529
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»