<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
23.12.2021 456

Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» пояснив, чи можна робити вакцину від covid-19 не в медичних центрах

Сьогодні зробити вакцинацію можна в різних місцях: супермаркет, сільський клуб, торговий центр... І такі варіанти викликають сумніви у багатьох людей: «Як можна проводити медичну процедуру не в поліклініці чи в лікарні?» Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» розповів, на що треба звернути увагу.

Якщо вас бентежить, що центр вакцинації знаходиться відразу за відділом взуття в торговому центрі або у величезному приміщенні, де продають будматеріали, варто дізнатися про думку кандидата медичних наук щодо цього.

«Те, що людей щеплять скрізь, де тільки можна, це абсолютно нормально, нічого поганого та небезпечного у таких діях немає, – сказав Євген Комаровський в інтерв'ю для каналу «Україна». – Головне, що у такому місці мають бути передбачені заходи щодо надання невідкладної допомоги, якщо після вакцинації виникнуть ускладнення. Наприклад, гостре алергічне захворювання».

Тобто якщо там, де проходить вакцинація, присутні медики, які знають протокол надання невідкладної допомоги, є необхідні препарати, приміщення провітрюється, є вбиральня, тоді в цьому пункті можна вакцинувати людей. І немає значення, як це називається – сільський клуб, супермаркет чи магазин.

«Проблема в іншому, – сказав кандидат медичних наук у програмі «Ранок з Україною». – Коли у розпал епідемії коронавірусної інфекції люди в замкнутому непровітрюваному приміщені стоять у черзі на вакцинацію, це суперечить усім нормам епідеміології, санітарії та гігієни».

Якщо ви вирішили зробити щеплення у пункті вакцинації, який розташований на вокзалі, в торговому центрі або іншому місці, зверніть увагу на такі умови.

– Там, де щеплять людей, має бути забезпечена соціальна дистанція. Мінімум – 1,5-2 метри.

– Є нормальний повітрообмін завдяки припливно-витяжній вентиляції.

– Регулюються параметри повітря. Допустима вологість – від 40 до 60%.

– У такому місці не повинно бути тепліше за +22 °C, оптимально – це +6-18 °C.

– Є можливість влаштовувати наскрізне провітрювання.

– Проводиться контроль рівня СО2, щоб за показниками можна було визначити, вентилюється приміщення чи ні.

Якщо персонал дотримується цих заходів – вакцинуйтеся.

Всі питання щодо здоров'я дітей та дорослих телеглядачі можуть поставити на сторінці програми «Ранок з Україною» @ranok_ua в Instagram.

Дивіться рубрику «Запитай у Комаровського» на каналі «Україна» у програмі «Ранок з Україною».

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» пояснив, чи можна робити вакцину від covid-19 не в медичних центрах 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
23.12.2021 456
Еще материалы раздела «Суспільство»