<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
31.12.2021 495

Експерти розповіли, які мандарини найсолодші

Мандарини користується великою популярністю взимку в українців. Їх купують перед новорічними святами і після. Експерти радять при виборі даних фруктів звернути увагу на їх зовнішній вигляд, а також на аромат і щільність.

Потрібно уважно перевірити мандарини, щоб вони не були гнилими. На дотик плоди повинні бути пружними. Також можна попросити продавця показати, наскільки легко відділяється шкірка і чи пориста вона. Про це повідомляє "Вечірній Харків". Пише РБК-Україна.

Чим важче мандарин, тим він солодший і соковитіший. Крім того, дивіться на форму плодів. Вона повинні бути приблизно однаковою для одного сорту. У найсолодших плодів шкірка червонувата. Чим світліше мандарини, тим вони кисліше.

Які мандарини найсолодші?

Мінеола

Мінеола являє собою гібрид, який отримали в результаті схрещування марокканського мандарина сорту "Танжерин" з грейпфрутом сорту "Дункан".

Плоди за формою нагадують грушу. У них яскравий помаранчевий окрас з червонуватим відтінком. Такі мандарини мають дуже тонку шкірку і багато кісточок. На смак вони кисло-солодкі з переважанням солодощі в післясмаку.

Клементин

Це гібрид мандарина і апельсина. Сорт отримали на початку ХХ століття. Клементини соковитіше і солодше ніж інші сорти мандаринів. Плоди дрібні, і у них тонка глянцева шкірка. Також дуже багато кісточок.

Енкор

У цих мандарин непрезентабельний вигляд, але відмінні смакові характеристики. На шкірці плодів знаходяться темні плями, і часто люди думають, що це дефект. Такі мандарини найчастіше можна зустріти в невеликих садах.

Смакові якості мандарин також залежать від країни, в якій їх виростили.

Абхазькі мандарини кисло-солодкі і мають смак з вираженою кислинкою в післясмаку. Вони невеликі за розміром, жовто-оранжевого кольору, соковиті. На шкірці такого мандарина можна помітити цятки зеленуватого кольору і прожилки. З них легко знімати шкірку, і кісточок в них мало.

Мандарини з Іспанії зазвичай великі, з товстою шкіркою, яка легко очищається. Вони мають яскраво помаранчевий колір. Плоди соковиті, кисло-солодкі, і в них мало кісточок.

В турецьких мандаринах багато кісточок. Плоди невеликі, шкірка тонка і відділяється насилу. Чим інтенсивніше забарвлення, тим такі мандарини солодше.

У марокканських мандаринів плеската форма і у них золотисто-помаранчевий колір. Такі мандарини не містять кісточок, а їх шкірка легко знімається.

Оценка материала:

5.00 / 1
Експерти розповіли, які мандарини найсолодші 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
31.12.2021 495
Еще материалы раздела «Суспільство»