<
НОВИНИ ДНЯ: Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозом  З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний перелік  Боротьба за оборону: як Україна будує найпотужніші в історії захисні споруди від Росії  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активів  "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платитивсі новини дня
Політика
Світ
05.01.2022 403

Українцям радять не відвідувати Казахстан

Міністерство закордонних справ України рекомендує утриматися від поїздок до Казахстану через протести, що охопили країну.

Про це йдеться на сайті посольства у Казахстані.

"У зв'язку із запровадженням з 05 січня по 19 січня 2022 року надзвичайного стану у м. Алмати, Алматинській та Мангістауській областях рекомендуємо утриматися від прибуття до Казахстану, а громадянам, які перебувають на території Казахстану, утриматися від відвідування місць масового скупчення людей на період надзвичайного стану у країні", - йдеться в повідомленні.

Протести в Казахстані через ціни на газ розпочалися в Мангістауській області. Минулого року його роздрібна ціна у регіоні становила 50-60 тенге за літр (близько чотирьох гривень), то з початку цього року на місцевих заправках ціни зросли вдвічі – до 120 тенге за літр (7,5 гривні).

Протести в країні продовжуються, незважаючи на відправлення уряду у відставку та зниження цін на газ.

Оценка материала:

5.00 / 1
Українцям радять не відвідувати Казахстан 5.00 5 1
Політика / Світ
05.01.2022 403
Еще материалы раздела «Світ»