НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Життя та Стиль
Афіша
06.01.2022 580

Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» розповів, чи шкідливо пити солодкі газовані напої

На святкових столах багато різних страв та напоїв. Євген Комаровський у програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» пояснив, що бажано пити дітям, а від чого необхідно відмовитись. Якщо ви дбаєте про здоров'я своєї дитини, дізнайтеся, що може їй справді зашкодити.

Коли мова заходить про солодкі газовані напої, то чомусь багато людей наголошують на слові «газований». Нібито саме це може зашкодити.

«Я спокійно ставлюся до того, що діти п'ють газовану мінеральну воду. Це нормально, вони задовольняють спрагу, – сказав Євген Комаровський у програмі «Ранок з Україною». – І вживання такого напою не несе жодних ризиків для здоров'я дитини».

За словами доктора Комаровського, насичення напоїв вуглекислотою не робить їх ні шкідливими, ні корисними. Головна проблема саме в тому, що вони солодкі.

«Люди п'ють солодкі напої не тому, що відчувають спрагу. Для більшості це спосіб отримання задоволення, – сказав лікар-педіатр вищої категорії в інтерв’ю для каналу «Україна». – Але вони шкідливі, тому що людина отримує легкодоступну енергію, яку не витрачає».

За словами кандидата медичних наук, у 100 г одного з напоїв, який продається в нашій країні, міститься 11 грамів цукру. А дитина легко може випити 2-х літрову пляшку такого напою. І виходить так, що за день малеча з'їдає склянку цукру! Але цю концентровану енергію треба ще і витратити.

«Солодкі газовані напої можна пити лише тоді, коли діти мають можливість і бажання активно витрачати енергію, – пояснив Євген Комаровський. – Тобто якщо у дитини немає зайвої ваги, вона дуже активна, то їй можна іноді пити солодкі газовані напої. Але решті людей я наполегливо рекомендую газовану мінеральну воду».

Всі питання щодо здоров'я дітей та дорослих телеглядачі можуть поставити на сторінці програми «Ранок з Україною» @ranok_ua в Instagram.

Дивіться рубрику «Запитай у Комаровського» на каналі «Україна» у програмі «Ранок з Україною».

Оценка материала:

5.00 / 1
Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» розповів, чи шкідливо пити солодкі газовані напої 5.00 5 1
Життя та Стиль / Афіша
06.01.2022 580
Еще материалы раздела «Афіша»