<
НОВИНИ ДНЯ: Російські кораблі створюють загрозу в Балтійському морі — очільник МЗС Швеції  Рецепт ніжного "Наполеону" з вишнею  Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят  Дощі чи сонце? Синоптики розповіли, якої погоди чекати в Україні на Великдень  США хочуть дати фінансову допомогу Україні в кредит, але його можуть списати  Приготування домашньої ковбаси зі свинини до Великодня: смакота на святковий стіл  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не станевсі новини дня
Життя та Стиль
Афіша
11.01.2022 522

«Ранок з Україною» зібрав поради, як допомогти дитині адаптуватись до школи та нового соціуму

Ведуча постійної рубрики «Жити легко з Адамовою», яка виходить у будні у програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна», ТОП-психологиня і коуч Олена Адамова відповідає на найрозповсюдженіші питання українців. Експертка розповіла, чому у дітей виникають складнощі спілкування з ровесниками та як допомогти їм увійти у новий ритм.

«Якщо ваша дитина в свій час не ходила до дитячого садочку, звісно, у неї відсутня базова соціалізація – поки не налагоджена комунікація зі світом. У випадку, якщо ви й у шкільні часи переведете дитину на домашнє навчання, матимете ризик вирощування в ній десоціалізації», – коментує психологиня Олена Адамова в ефірі каналу «Україна».

Експертка пояснює – соціалізація особливо важлива для кожного, адже якщо в період становлення дитина не отримує навичок налагодження комунікацій, не зможе прийняти їх у дорослому житті. Насамперед, батькам потрібно:

-       зробити умови соціалізації максимально комфортними для малечі. Не зайвим буде звернутись до дитячого психолога, краще, якщо це буде жінка з материнським досвідом;

-       дати поради зі спілкування – звернути увагу дитини на інших однокласників, тим самим відволікти їх від кривдників;

-       проаналізувати власне бачення навколишнього світу: якщо відчуваєте страх або не довіру до оточуючих – попрацюйте з психологом і на власному прикладі покажіть, що спілкуватись – це добре.

«Звичайно, для вас найважливіше – це ваша дитина. Проте натрапивши на такі проблеми, не варто впадати в паніку – сьогодні це досить розповсюджена ситуація. Багато батьків відмовляються від дошкільних закладів, тому в дітей виникає розуміння, що школа – небезпечне середовище. Приділіть достатньо уваги малечі та допоможіть їй увійти до соціуму з установкою: зі світом все чудово – він цікавий, варто переконатись у цьому», – радить Олена Адамова.

Дивіться програму «Ранок з Україною» у будні о 6:30 на каналі «Україна».

Оценка материала:

5.00 / 1
«Ранок з Україною» зібрав поради, як допомогти дитині адаптуватись до школи та нового соціуму 5.00 5 1
Життя та Стиль / Афіша
11.01.2022 522
Еще материалы раздела «Афіша»