<
НОВИНИ ДНЯ: Українцям розповіли про погоду у вихідні. Чи можна їхати на природу?  В МВФ назвали суму бюджетної підтримки, яку потребує Україна цього року  Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: пояснення експерта  Синоптики розповіли про погоду на вихідні в Україні  Де дешевше жити: Держстат опублікував рейтинг українських регіонів  Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібно  Чи довіряють українці офіційним повідомленням про війну: дані опитуваннявсі новини дня
Політика
Світ
11.01.2022 567

У США пропонують оголосити Україну країною НАТО+

Конгресмени-республіканці готують законопроект, яким запропонують оголосити Україну країною НАТО-плюс.

Про це повідомляє Голос Америки у вівторок, 11 січня.

Зазначається, що законопроект забезпечить Україні військову і дипломатичну підтримку, якої вона потребує, в умовах нарощування російської військової могутності біля її кордонів.

Він також передбачає притягнення президента РФ Володимира Путіна до відповідальності за агресію шляхом негайного введення санкцій проти газопроводу Північний потік–2, щоб його не було введено в експлуатацію.

"Цей законопроект суттєво збільшить фінансування постачання летальної допомоги Україні, зокрема протиповітряної та протикорабельної зброї, яка потрібна українцям для стримування Росії. Він також чітко дає зрозуміти, що вимоги Путіна, такі як право вето на вступ країн в НАТО і мораторій на розгортання ракет середньої дальності в Європі, є неприйнятними і суперечать інтересам національної безпеки США", – заявив конгресмен Майк Роджерс.

Також ухвалення законопроекту забезпечить прискорений розгляд питань про продаж деяких американських оборонних товарів і послуг.

Документ відкидає пропозицію РФ про введення мораторію на розгортання в Європі ракет середньої дальності наземного базування та вимагає, щоб США офіційно визначили, чи є Росія державою–спонсором тероризму.

Цей же законопроект передбачає виділення $155 млн Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода на боротьбу з російською дезінформацією.

Оценка материала:

5.00 / 1
У США пропонують оголосити Україну країною НАТО+ 5.00 5 1
Політика / Світ
11.01.2022 567
Еще материалы раздела «Світ»