<
НОВИНИ ДНЯ: Мобілізація по-новому: як та кого покарають, якщо не з'явився до ТЦК протягом 60 днів  Хто з українців зможе отримати паспорт за кордоном: перелік категорій чоловіків  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозки  США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країнувсі новини дня
Політика
Світ
13.01.2022 463

США обіцяють посилити військову підтримку України

США мають намір посилити військову підтримку України та запровадити санкції проти Росії у разі ескалації напруженості.

Про це заявив голова Держдепартаменту США Ентоні Блінкен в ефірі телеканалу MSNBC, у четвер, 13 січня.

"Країни Групи семи (G7), провідні демократичні економіки світу заявили про серйозні наслідки, цієї ж позиції дотримуються Євросоюз і НАТО. Разом ми запровадимо дуже вагомі фінансові, економічні санкції та вживемо заходів, яких не вживали раніше", - сказав Блінкен.

"Водночас ми розраховуємо у разі потреби ще більше посилити оборонні можливості України, а також НАТО", - додав держсекретар США.

Також Блінкен вкотре заявив, що НАТО не відмовиться від політики відчинених дверей.

"Двері НАТО відчинені, якщо країни хочуть вступити, це їхнє суверенне право, звичайно, якщо вони відповідають критеріям. Двері НАТО відчинені, це основний принцип, від якого РФ намагається змусити нас відмовитися. Ми цього не зробимо", - сказав він.

Крім того, Блінкен запевнив, що Захід не погодиться із вимогою відмовити Україні у перспективі членства в НАТО. "Це просто не лежить на столі переговорів", – сказав він.

"Якщо існує виклик для європейської безпеки, то він походить не від НАТО, він походить від Росії. Є способи вирішити цю проблему: дипломатично, через діалог... Подивимося, чи готова Росія взаємодіяти в цьому напрямку. Якщо вона готова, ми можемо врегулювати це мирно, без конфлікту. Очевидно, що це найкращий варіант для всіх", - заявив Блінкен.

Оценка материала:

5.00 / 1
США обіцяють посилити військову підтримку України 5.00 5 1
Політика / Світ
13.01.2022 463
Еще материалы раздела «Світ»