НОВИНИ ДНЯ: 12 грудня в Україні вітряно: синоптик попередила, де будуть дощі й навіть мокрий сніг  Ідеальний момент усе виправити: 4 знаки зодіаку отримають потужний знак від Всесвіту 11 грудня  Путін перебільшує стійкість російської економіки  Донбас і вибори під час війни: що обговорюють у мирному плані та навколо нього  У НАТО немає плану на випадок виходу США, - Politico  До України іде похолодання: синоптикиня розповіла, якою буде погода цього тижня  Без Америки Європа у кризі — лідери шукають шляхи підтримки України та власної оборонивсі новини дня
Прес-релізи
Інше
25.01.2022 392

Bean to bar - серйозна противага мас-маркету

Що таке технологія виробництва шоколаду bean to bar. У чому її переваги перед масовим виробництвом шоколадних плиток? Чим нова концепція відрізняється від крафтового виробництва.

123_25.01.2022

Нова технологія bean to bar це ціла концепція з виробництва шоколаду. Сьогодні в мас-маркеті купити шоколад із визначними смаковими якостями, завдяки яким він був піднесений на вершину харчового рейтингу, неможливо. Серйозною альтернативою товарам масового споживання стає bean-to-bar – виробнича технологія «від какао-бобу до плитки».

Чим bean to bar відрізняється від шоколадних плиток із супермаркету

Гурмани та ті, хто цінує справжній смак какао-бобів, не здатні їсти продукцію шоколадних фабрик. У ній або домінує солодкий смак, або різні добавки. Заради таких людей працює нова філософія.

Переваги bean to bar:

- На звичайних фабриках шоколад приводять до єдиних стандартів та змішують какао-боби різних сортів. Нова технологія приділяє особливу увагу країні походження сировини.

- На підприємствах харчопрому зазвичай використовують какао із країн Африки. Воно не має якихось плюсів, крім ціни. Провідники нової концепції купують найкращі ароматичні сорти какао. Причому важливою є країна, регіон, навіть плантація. Часто власники компаній особисто знайомі з сільгоспвиробниками, які вирощують какао. Смак готового продукту залежить від місця походження сировини.

- До кожного сорту підбирається свій варіант обсмажування, саме цей етап має максимальний вплив на характеристики готової шоколадки. На кондитерських фабриках боби надмірно підсмажують, знищуючи індивідуальні особливості, дані природою. Через це плитки із сегменту мас-маркет мають такий «змазаний» смак.

- Сповідається мінімалістичний підхід до складу. На відміну від довгого списку інгредієнтів, засунутих у стандартну плитку, bean to bar виготовляється з мінімального набору компонентів. Їх тут лише 2 або 3 - какао-боби/масло, цукор.

Відмінності крафтових майстерень від bean to bar

Крафтовий сегмент максимально наближений до описаної вище концепції. Він повною мірою є серйозною альтернативою набридлому мас-маркету, який не знає міри у гонитві за прибутком.

5678_25.01.2022

Особливості крафтового виробництва:

- Випускає ексклюзивний шоколад невеликими партіями. Шоколатьє створюють його вдома, у майстернях чи невеликих компаніях.
- Усі процеси виконуються вручну.
- Виробник гарантує високу якість продукції та дотримання техпроцесів.
- Не працюють із сирими какао-бобами. Мають справу з какао як напівфабрикатів — крупкою, тертим, маслом, порошком.
- У складі немає шкідливих добавок.
- Використовують лише якісну сировину.

Крафтові виробники не обсмажують або подрібнюють боби, але в них залишається гігантський простір для творчості та експериментів. Їхня продукція є сьогодні гідним конкурентом bean to bar.

Bean to bar - новий погляд на виготовлення шоколаду, покликаний повернутися до джерел ремесла. Такий підхід дозволяє підкреслювати справжній шоколадний смак, а не маскувати його синтетичними добавками та інгредієнтами, що здешевлюють продукцію.

Оценка материала:

5.00 / 2
Bean to bar - серйозна противага мас-маркету 5.00 5 2
Прес-релізи / Інше
25.01.2022 392
Еще материалы раздела «Інше»
  • Кишенькова революція: стиль, що народжується з пари Кишенькова революція: стиль, що народжується з пари

    Світ стає дедалі компактнішим — ми носимо цілі бібліотеки у смартфонах, кінотеатри вміщаються в кишені, а музика слідує за нами будь-куди, мов особистий саундтрек життя. Навіть звичні задоволення змінюють форму, стаючи мобільними та витонченими.

    Інше 19.09.2025 1276
  • Электронные сигареты: развенчиваем мифы о безопасности вейпинга Электронные сигареты: развенчиваем мифы о безопасности вейпинга

    Споры вокруг электронных сигарет не утихают годами. Одни считают их панацеей от курения, другие - скрытой угрозой здоровью. Такая полярность мнений заставляет многих потенциальных пользователей колебаться. Стоит ли рисковать?

    Інше 07.06.2025 798
  • Як примножити виграш в онлайн-слотах? ТОП найефективніших стратегій Як примножити виграш в онлайн-слотах? ТОП найефективніших стратегій

    Азарт і жага гострих відчуттів — невід’ємна частина життя багатьох сучасних людей. Саме цим пояснюється зростання популярності індустрії онлайн-гемблінгу, яка пропонує безліч ігрових автоматів, щедрі бонуси та призи. Щодня кількість гравців, що обирають онлайн-слоти, стрімко зростає. Але щоб максимально збільшити свої шанси на виграш, варто взяти на озброєння перевірені стратегії ставок.

    Інше 21.05.2025 597
  • Смаки Sobranie для Ploom: знайдіть ідеальний варіант для себе Смаки Sobranie для Ploom: знайдіть ідеальний варіант для себе

    Кожен з нас має унікальні смакові вподобання, та коли мова йде про аромати тютюнових стіків, вибір може стати справжнім викликом. Створюючи продукти для Ploom X Advanced, враховувались різноманітні смаки та потреби споживачів, щоб запропонувати стильні та інноваційні варіанти. Стіки Sobranie для пристрою зберігають баланс між традицією та новими ароматними відтінками, що задовольнить навіть найвибагливіших користувачів.

    Інше 21.03.2025 772
  • Как держать азарт под контролем: управление временем на 1xSlots Как держать азарт под контролем: управление временем на 1xSlots

    Узнайте, как эффективно использовать бонусы и прочитайте честный 1xSlots обзор для успешной игры.

    Інше 27.01.2025 689