НОВОСТИ ДНЯ: Україна отримує протикорабельні ракети «Harpoon» для оборони у Чорному морі  "Очікується стрибок градусів": синоптик розказала, коли в Україні вдарить 30-градусна спека  В Укргідрометцентрі розказали, яка погода чекає на українців у червні  Готуємося до риболовлі в червні: де, яку рибу і на що найкраще ловити  В Україні 90% російськомовних жителів не зазнають утисків через мову  "Нафтогаз" підвищує ціну на газ: чи зростуть тарифи на комуналку  Коли Івана Купала 2022: традиції, що можна і не можна робитивсе новости дня
Жизнь и Стиль
Афиша
27.01.2022 260

«Ранок з Україною» зібрав поради, як підтримувати рівень вітамінів і мікроелементів взимку

Сухість шкіри, випадіння волосся і депресивний стан у холодну пору року – це перші прояви авітамінозу. Лікарі радять не нехтувати симптомами та діяти. І якщо вітаміни в пігулках вам не допомагають, вихід є – звичайні продукти з великим вмістом корисних елементів. Ведучі програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» Григорій Герман і Лілія Ребрик розповіли, що саме слід їсти взимку для покращення загального стану організму.

Експерти запевняють – звичайні для українців продукти здатні позитивно впливати на організм і підвищувати імунітет взимку.

«Насамперед слід звернути увагу на картоплю, батат і ревінь. Не менш важливим продуктом є авокадо – воно насичене кислотами, які допомагають підтримувати шкіру зволоженою. Варто також додати до раціону гранат. Його можна класти в салат, випічку або вживати у вигляді соку», – радить лікарка Альбіна Мухамедьярова в ефірі каналу «Україна».

Не забудьте і про вітамін С, який міститься в апельсинах і лимонах. Та якщо маєте алергічну реакцію на цитрусові – пам’ятайте про альтернативу:

«Насправді джерел вітаміну С набагато більше, ніж прийнято вважати. Наприклад, шипшина, чорна смородина, болгарський перець і ківі, містять більше вітаміну С, ніж звичайний апельсин. А взимку цей елемент просто необхідний, адже він бере участь у формуванні імунітету», – коментує лікарка.

А для того щоб підтримати здоров’я і зволоженість шкіри, слід вживати продукти, багаті вітамінами А та Е. Наприклад, горіхи, насіння соняшника, рибу та рослинну олію.

«Слід додавати до страв корисні олії, такі як оливкову чи авокадо, а також топлене масло. Корисним буде також тваринний жир – сало чи курдюк», – поділилась експертка у програмі «Ранок з Україною».

Дивіться програму «Ранок з Україною» у будні о 6:30 на каналі «Україна».

Оценка материала:

5.00 / 1
«Ранок з Україною» зібрав поради, як підтримувати рівень вітамінів і мікроелементів взимку 5.00 5 1
Жизнь и Стиль / Афиша
27.01.2022 260
Еще материалы раздела «Афиша»