<
НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати йогуртовий десерт з ягодами  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі США  Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічки  Коли День вишиванки 2024: дата, традиції і цікаві факти  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травеньвсі новини дня
Життя та Стиль
Афіша
01.02.2022 623

Доктор Комаровський розповів у програмі «Ранок з Україною», чим відрізняється «Омікрон» від попередніх штамів

Чимало українців стурбовані, як захистити себе від штаму «Омікрон». Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» порадив не панікувати й розповів, кому насамперед потрібно звернутися до лікаря.

993_kanal_ukraina_doktor_komarovskij_foto3_01.02.22

За словами Євгена Комаровського, штам «Омікрон» – це варіант коронавірусу, який змінився, але в нас немає повноцінного імунного захисту від нього. Якщо ви хворіли чи вакцинувалися – ваші антитіла можуть стримати розвиток «Омікрону». Але повністю нейтралізувати цей вірус не вдасться. Тому шанс захворіти є у всіх. Особливо з огляду на той факт, що за рівнем заразності «Омікрон» значно перевершує всі інші штами.

«Штам «Омікрон» практично близький до кору за рівнем заразності. Тобто сприйнятливість людей надзвичайно висока», – сказав кандидат медичних наук в інтерв'ю для каналу «Україна».

У нашій країні практично всі люди або вакциновані, або вже перехворіли на коронавірус, тому ми не матимемо великої кількості летальних випадків, але захворюваність зросте багаторазово.

«Як лікується це захворювання в домашніх умовах? Так само, як і будь-яка ГРВІ, – сказав лікар-педіатр вищої категорії у програмі «Ранок з Україною». – Водночас не потрібно панікувати й ковтати «чарівні» пігулки. У лікарів вже є всі необхідні засоби».

Якщо ви в групі ризику: вік 65+, є проблеми з імунною системою, серйозні захворювання нирок, серцево-судинної системи або легень, у вас є діабет, тоді потрібно негайно звернутися до лікаря за необхідними медикаментами навіть у разі виникнення легких симптомів.

«Але всім іншим ці противірусні засоби не потрібні», – сказав доктор Комаровський.

За словами лікаря-педіатра вищої категорії, важливі лише теплий одяг, чисте прохолодне повітря, не треба змушувати себе їсти, але необхідно пити величезну кількість рідини, жодного постільного режиму. Якщо у вас висока температура – вам допоможуть жарознижувальні засоби: парацетамол або ібупрофен. Якщо ніс зовсім не дихає – можна промивати його сольовими розчинами й за порадою лікаря використовувати судинозвужувальні краплі.

Всі питання щодо здоров'я дітей та дорослих телеглядачі можуть поставити на сторінці програми «Ранок з Україною» @ranok_ua в Instagram.

Дивіться рубрику «Запитай у Комаровського» на каналі «Україна» у програмі «Ранок з Україною».

Оценка материала:

5.00 / 1
Доктор Комаровський розповів у програмі «Ранок з Україною», чим відрізняється «Омікрон» від попередніх штамів 5.00 5 1
Життя та Стиль / Афіша
01.02.2022 623
Еще материалы раздела «Афіша»