НОВИНИ ДНЯ: У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloombergвсі новини дня
Бізнес
Технології
02.02.2022 935

Телескоп NASA показав асиметричну галактику у сузір’ї Лева

Космічна рентгенівська обсерваторія «Чандра» Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) сфотографувала галактику M66, яка знаходиться у сузір’ї Лева.

Як передає Укрінформ, про це обсерваторія повідомила у Твіттері.

Саме M66 є найбільшою галактикою з невеликої групи галактик, яка отримала назву Триплет Лева. Двома іншими є M65 і NGC 3628.

M66 має асиметричні спіральні рукави та ядро, що, ймовірно, викликано гравітаційним притяганням інших галактик у Триплеті Лева.

Сама ж група галактик розташована за близько 35 мільйонів світлових років від Землі.

Як повідомляв Укрінформ, космічна рентгенівська обсерваторія «Чандра» Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) сфотографувала кулясте зоряне скупчення NGC 104 у сузір’ї Тукан.

Оценка материала:

5.00 / 1
Телескоп NASA показав асиметричну галактику у сузір’ї Лева 5.00 5 1
Бізнес / Технології
02.02.2022 935
Еще материалы раздела «Технології»