<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Життя та Стиль
Афіша
17.02.2022 695

Доктор Комаровський розказав у програмі «Ранок з Україною», як боротися з наслідками COVID

Ви помітили, що після коронавірусу у вас зник нюх, порушився сон або з’явилася зайва вага? Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» пояснив, чи є засоби, щоб покращити самопочуття.

61b35d6d7bc05_kanal_ukraina_doktor_komarovskij_foto3_17.02.22

Загальний стан багатьох людей після коронавірусу помітно змінився. Дехто не відчуває смак їжі або напоїв, інші помітили, що стрімко набирають зайву вагу, хоча продовжують тренуватися, треті постійно переїдають. Тобто з'явилися нові звички або риси, які раніше були не властиві тій чи інший людині.

Тому українці почали шукати засіб, який міг би відновити й покращити їхній стан.

«На сьогодні немає лікарського препарату, який міг би прискорити відновлення після коронавірусу, – сказав Євген Комаровський у програмі «Ранок з Україною».Головна рекомендація – не сприймати зміну смаку, запаху чи збільшення ваги як трагедію. Не проводіть над собою жодних експериментів із «чарівними» пігулками. Ці зміни не можна вирішити за допомогою чудо-вітамінів або дієти».

За словами кандидата медичних наук, у цьому випадку працюють прості правила життя:

– не припиняйте працювати,

– важлива профілактика переїдання,

– якнайбільше часу проводьте на свіжому повітрі,

– займіться спортом (хоча б мінімальну кількість часу, але регулярно),

– намагайтеся спілкуватися з рідними та друзями в реальному світі, а не в соцмережах – постковідний синдром лікується оптимізмом!

«Але зверніть увагу: якщо у вас є хронічні захворювання, наприклад, цукровий діабет, проблеми із шлунково-кишковим трактом, гіпертонічна хвороба – на тлі перенесеного коронавірусу проблеми зі здоров'ям можуть загостритися», – попередив доктор Комаровський в інтерв'ю для каналу «Україна».

Тому коли минув гострий період, ситуація стабілізувалася – потрібно звернутися до сімейного лікаря і додатково здати клінічні аналізи крові та сечі, перевірити артеріальний тиск тощо.

Всі питання щодо здоров'я дітей та дорослих телеглядачі можуть поставити на сторінці програми «Ранок з Україною» @ranok_ua в Instagram.

Дивіться рубрику «Запитай у Комаровського» на каналі «Україна» у програмі «Ранок з Україною».

Оценка материала:

5.00 / 1
Доктор Комаровський розказав у програмі «Ранок з Україною», як боротися з наслідками COVID 5.00 5 1
Життя та Стиль / Афіша
17.02.2022 695
Еще материалы раздела «Афіша»