<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Політика
Росія
05.03.2022 3064

Росіяни повинні віддавати 30% валюти як податку: озвучено "справжній" курс рубля

У Росії до того курсу рубля, який відображається на біржах, необхідно додати 30% податку. Таким чином, можна визначити, за якою вартістю валюту продають росіянам.

В рамках спроб врятувати економіку країни-агресора в РФ запровадили "податок на валюту" у розмірі 30%. Платити його потрібно у тому випадку, якщо долар купується на біржах. Тому реальний курс долара можна побачити лише в обмінниках. Тоді як, як біржові показники насправді на 30% занижені. Про це на своїй сторінці у Facebook написав експрем'єр України Олексій Гончарук. Пише OBOZREVATEL.

Вже за кілька тижнів ситуація може кардинально погіршитися. ЄС запровадив заборону на ввезення на територію РФ євро (і компаніями та фізичними особами). Такі ж санкції ще у січні обіцяв американський лідер Джо Байден. І щойно він їх запровадить, євро злетить до 400 рублів, оскільки у РФ виникне дефіцит валюти.

"Формально, російська влада, Центробанк "обіцяє" утримати ситуацію, але реальних інструментів для цього у них немає, адже весь валютний запас Росії заморожено, залишилося тільки золото, але і його найближчим часом реалізувати не вийде через санкції", -каже аналітик "Банки.ру" Богдан Зварич. Тобто, грубо кажучи, держава РФ не має заначки, "іскандери" є, "буки" є, а валюти немає.

Ось чому не вистачатиме валюти:

● впаде експорт, в країну менше поступатиме валюти;

● ЄС уже заборонив ввозити євро;

● частина активів російських банків та Центробанків заморозили;

● США планують заборонити ввозити долари.

● Багато іноземних компаній виходять із Росії, тому виводитимуть свої капітали (а це саме долари та євро).

Нестача валюти призведе до дефіциту на ринку. І чим далі, тим ситуація буде гіршою і гіршою. Ті невеликі запаси Центробанку, які залишилися в їхньому розпорядженні, незабаром вичерпаються. Тому ті, хто хоче придбати долари чи євро, мають це зробити якнайшвидше.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росіяни повинні віддавати 30% валюти як податку: озвучено "справжній" курс рубля 5.00 5 2
Політика / Росія
05.03.2022 3064
Еще материалы раздела «Росія»