<
НОВИНИ ДНЯ: Беріть парасольки: якою буде погода в Україні 6 травня  Літній наступ РФ і окупація Донбасу: в ISW проаналізували плани Кремля щодо захоплення України  НАТО готується до потенційного конфлікту з Росією — речниця МЗС РФ  Не лише Донбас: Павлюк назвав регіон, який є ціллю Кремля  Багато дощів з грозами. Синоптики дали прогноз на 6 травня в Україні  "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витратвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
15.03.2022 1957

Для людей з інвалідністю спростили виїзд за кордон, - Держприкордонслужба

Кабінет міністрів України змінив Правила перетинання державного кордону людьми з інвалідністю та особами, що їх супроводжують. Спрощену процедуру ухвалено, аби не наражати людей на небезпеку та допомогти якнайшвидше перетинати кордон.

_z_ugorshchinoyu_gettyimages_1372738920_3_650x410_15.03.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Держприкордонслужби.

За цими змінами, у разі введення на території України надзвичайного або воєнного стану особи з інвалідністю І та ІІ груп, незалежно від віку, можуть перетинати державний кордон України за наявності одного з таких документів:

  • - довідки до акту огляду медико-соціальною експертною комісією,
  • - або посвідчення, яке підтверджує відповідний статус, пенсійного посвідчення чи посвідчення, що підтверджує призначення соціальної допомоги,
  • - або довідки для отримання пільг особами з інвалідністю, які не мають права на пенсію чи соціальну допомогу.

Крім того, згідно з постановою, разом із кожною людиною з інвалідністю І та ІІ групи, котра потребує постійного догляду, дозволено перетинати кордон одному із членів сім’ї першого ступеня споріднення, який досяг 18-річного віку, або іншій особі, яка досягла 18-річного віку та здійснює догляд відповідно до законодавства.

Документом, який підтверджує здійснення догляду в цьому випадку може бути посвідчення, довідка про отримання компенсації (допомоги, надбавки) на догляд.

Також людину з інвалідністю, яка визнана недієздатною або обмежена у дієздатності, може супроводжувати один опікун, піклувальник чи член сім’ї першого ступеня споріднення, який досяг 18-річного віку.

Оценка материала:

5.00 / 2
Для людей з інвалідністю спростили виїзд за кордон, - Держприкордонслужба 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
15.03.2022 1957
Еще материалы раздела «Суспільство»