НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Політика
Україна
26.03.2022 1030

Росгвардійці все частіше відмовляються їхати на війну з Україною

У росії після того, як 12 службовців росгвардії відмовилися їхати на війну з Україною, стало відомо про подібні інциденти та в інших місцях - Новгороді, Омську, Ставрополі, а також у тимчасово окупованому Криму.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у своєму ТГ-Телеграм-каналі керівник Міжнародної правозахисної групи «Агора» Павло Чиков.

«Після новини про 12 кубанських росгвардійців, які відмовилися їхати (на війну – ред.) в Україну та звільнених, до нас повалилися аналогічні історії. Крим, Новгород, Омськ, Ставрополь… Співробітники звертаються за адвокатською допомогою», - написав Чиков.

За його словами, «Агора» допомагатиме відновитись на роботі офіцерам, звільненим за відмову брати участь у бойових діях в Україні. Запропоновано писати юристам правозахисної групи до ТГ-каналу на «Гарячу лінію для призовників та військовослужбовців». Конфіденційність звернення гарантується.

Як повідомлялося раніше 25 лютого командир взводу оперативної роти ОМОН «пластун» росгвардії по Краснодарському краю та 11 бійців з його роти відмовилися виконати наказ командира загону про перетин кордону росії та подальше прямування на територію України. Цей загін ОМОН із Краснодара з 6 лютого перебував у тимчасово окупованому Криму, куди було направлено для проведення навчань «Заслон-2022». Відмовників із росгвардії повернули до Краснодара, провели щодо них службову перевірку та звільнили зі служби.

Росгвардійці вважали звільнення незаконним і подали до суду позов про поновлення на роботі. Прикубанський суд ухвалив позов про поновлення на службі 12 офіцерів росгвардії.

Як повідомлялося, президент росії володимир путін 24 лютого оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Країна дає відсіч загарбникам.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росгвардійці все частіше відмовляються їхати на війну з Україною 5.00 5 2
Політика / Україна
26.03.2022 1030
Еще материалы раздела «Україна»