НОВИНИ ДНЯ: В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях  Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потепліє  У Повітряних силах розповіли, чому росіяни зменшили інтервали між атаками на Україну  Охорона Кримського мосту зменшилась, він втратив один периметр оборони – речник ВМС ЗСУ  Я б не недооцінював ворога, проте ми їх обіграли по всіх ключових напрямках – Малюквсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
23.04.2022 2734

Готуємося до Великодня: рецепт перевіреної паски від галицьких бабусь

До Великодня залишився всього день і відзначати його українці будуть 24 квітня. Традиційною випічкою на Великдень вважаються паски. Рецептів безліч, але є і такі, які передають з покоління в покоління.

Таким рецептом поділилися в Lviv.Media. Пише rbc.ua.

Інгредієнти:

  • Молоко - 500 мл
  • Сухі дріжджі - 11 г або вологі - 50-60 г
  • Борошно - 1-1, 3 кг
  • Яйця - 6 шт.
  • Масло - 200 г
  • Цукор - 250-300 г
  • Родзинки - 300 г
  • Ванільний цукор - 1 ч. ложка

Спосіб приготування:

Дріжджі необхідно розчинити в теплому молоці. Потім туди потрібно додати 500 г борошна і ретельно розмішати. Цю суміш потрібно поставити в тепле місце на 30 хвилин і накрити рушником.

Далі потрібно відокремити білки від жовтків. До жовтків потрібно додати ваніль і цукор. Все разом добре збити. Білки збити окремо - до білої піни та додати в процесі дрібку солі.

В опару потрібно додати спочатку збиті білки, потім жовтки. Потім туди ж - масло і решту борошна.

Тісто потрібно добре вимісити - воно не повинні бути дуже твердим. Тісто ставимо в тепле місце ще на 50-60 хвилин, щоб воно підійшло.

Після того як тісто підніметься – додайте родзинки та дайте йому постояти ще трохи часу.

Тепер тісто можна розкладати по формах. Кожну потрібно заповнювати тестом тільки на третину. І необхідно почекати, поки тісто підійде в кожній формі й тільки тоді – відправляти в духовку.

Випікати паски потрібно при температурі 180 градусів близько 50-60 хвилин. І готувати їх потрібно обов'язково з хорошим настроєм.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як можна оригінально пофарбувати писанки з того, що є на кожній кухні.

Оценка материала:

5.00 / 5
Готуємося до Великодня: рецепт перевіреної паски від галицьких бабусь 5.00 5 5
Життя та Стиль / Суспільство
23.04.2022 2734
Еще материалы раздела «Суспільство»